featured

Son fiyat düşüşüyle 4 milyon Bitcoin hareket etti

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Coin Metrics’e göre son fiyat düşüşüyle 4 milyon BTC hareket etti

Geçtiğimiz hafta Bitcoin 2019da en büyük tek günlük düşüşünü gördü. Amiral gemisi kripto para birimi bu yılın Haziran ayının ortalarında görülen yüksek seviyelerden sonra yüzde 20’ye yakın değer kaybederek 8 bin doların altına düştü.

Kripto analiz firması Coin Metrics tarafından yapılan yeni bir araştırma piyasa çöküşü sırasında satış baskısının büyük ölçüde 10 bin ile 12 bin dolar arasında işlem yaparken Bitcoini alan kısa vadeli tüccarlardan kaynaklandığını ortaya koyuyor.

Veri analiz şirketi 4 milyon Bitcoin’in 0 ile 500 dolar arasında işlem yaparken en son hamle yaptığını bu miktarın yaklaşık yüzde 30’unun veya 1.2 milyon BTC’nin şu anki pazar fiyatını yaklaşık 8 bin 030 dolara yaklaştırdığını ve bu sayede bir artış olduğunu belirtiyor. 

Coin Metrics’in araştırmasına göre Bitcoinin yüzde 63’ü henüz gerçekleşmemiş kazançlar elde ederkenyüzde 37’si gerçekleşmemiş zararlara sahip.
Firmanın analizi ayrıca BTC sahiplerinin çoğunluğunun 0 ile 13 bin dolar arasındaki fiyatlarda “eşit olmayan şekilde dağıldığını” gösteriyor.

Son fiyat düşüşüyle 4 milyon Bitcoin hareket etti