Bitcoin, Faiz Artış Duyurusundan Sonra 20.000 Doları Görebilir!
Bitcoin, Faiz Artış Duyurusundan Sonra 20.000 Doları Görebilir!

Bitcoin, Faiz Artış Duyurusundan Sonra 20.000 Doları Görebilir!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lider kripto para Bitcoin (BTC) fiyatı, bildirildiğine göre, Avrupa Merkez Bankası’nın faiz artırımı haberinin ardından düşüş yaşadı. Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, ECB, faiz oranını 50 baz puan artırdı ve Yönetim Konseyi toplantıları yoluyla daha fazla faiz oranı değişikliğine yol açtı. İşte ayrıntılar…

Kripto para piyasası 2 haftalık kazançlarını sildi

Euro Bölgesi tarihinin dönüm noktası niteliğindeki bir anda, faiz oranı on bir yıl sonra ilk kez sıfırdan yüzde 0,50’ye yükseldi. Uzmanlar, yüzde 0,25 veya 25 baz puanlık bir artış öngörmüşlerdi, ancak banka, artan enflasyon ve tüketici fiyatlarına ilişkin endişeleri artışın temel nedeni olarak gösterdi. Sıfır faiz oranından yüzde 0,50’ye geçiş, kripto para yatırımcıları tarafından iyi karşılanmadı. İlk 30’daki Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve altcoin projeleri dik bir düşüşe tanık oldu ve son iki haftadaki kazançları sildi.

bitcoin

ABD TÜFE duyurusu kısa süre önce fiyatlandı ve kripto para birimleri haftanın başından beri yeşil renkteydi. Ancak, ECB’nin duyurusu şimdi tabloları ayıların lehine çevirdi. Ayılar Bitcoin’in kontrolünü ele geçirdi ve BTC fiyatı 23.000 dolar seviyesinin altına düştü. Bitcoin, varlığın yükseliş eğiliminin anahtarı olarak kabul edilen 200 haftalık hareketli ortalama seviyesinin üzerinde kalmayı başaramadı. Bitcoin fiyatının daha da düşmesi ve 20.000 doların altındaki seviyeye ulaşması muhtemeldir. Tesla’nın Bitcoin’de 966 milyon dolar kaybetmesi ve BTC ağındaki balina aktivitesindeki azalma gibi son zamanlarda yaşanan birkaç olay, varlığın fiyatını olumsuz yönde etkiledi.

Bitcoin fiyatının toparlanmaya çalışması bekleniyor

ECB’nin gelecekte bir sonraki Yönetim Konseyi toplantısında faiz oranlarını normalleştirmesi bekleniyor. Bu arada, Bitcoin fiyatının toparlanmaya çalışması bekleniyor. ECB’nin açıklamasında şu ifadeler yer alıyor:

Yönetim Konseyi, politika faizi normalleştirme yolunda bir önceki toplantısında işaret edilenden daha büyük bir ilk adım atmanın uygun olduğuna karar verdi.

Zincir üstü araştırma firması Jarvis Labs’e göre balina cüzdanlarının hareketsizliği, mevcut rallinin kendini sürdürebilme konusunda dikkatli olmak için iyi bir neden. Yukarıdaki BTC sapma grafiğindeki kırmızı ve turuncu noktalar, zaman içinde farklı noktalarda büyük ve küçük balina cüzdanlarının satın alma faaliyetlerini temsil ediyor. Kırmızı renkle vurgulanmış kutuda da gösterildiği gibi Bitcoin düşüş eğilimi gösterdiği için balinaların faaliyetleri son birkaç aydır neredeyse yok gibi görünüyor. Jarvis Labs’tan gelen veriler ise daha büyük kuruluşların henüz aktif satın almaya dönmediğini gösterdi ve aşağıdaki tablo da BTC balina varlıklarındaki değişimi gösteriyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Bitcoin, Faiz Artış Duyurusundan Sonra 20.000 Doları Görebilir!