Kripto Para Piyasaları Çökerken, Huobi Kurucusu Hisselerini Satabilir!
Kripto Para Piyasaları Çökerken, Huobi Kurucusu Hisselerini Satabilir!

Kripto Para Piyasaları Çökerken, Huobi Kurucusu Hisselerini Satabilir!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çinli bir gazeteci olan Colin Wu, dünyanın ne iyi kripto para borsaları arasında gösterilen Huobi’nin kurucusu Li Lin hakkında bir takım haberler yaptı. Sosyal medya kanalı Twitter aracılığıyla yaptığı açıklamada Li Lin’in, Huobi şirketindeki hisselerini satmaya istekli olduğunu bildirdi. İşte detaylar…

Huobi CEO’sunun satış dedikoduları heyecan yarattı

Huobi, dünyanın en iyi kripto para birimi borsaları arasında yer almaktadır. Şirket iyi gidiyor ve Asya’da ve tüm dünyada en çok kullanılan borsalar arasında. Huobi, Binance’ten sonra sektördeki en karlı ikinci şirket olarak ön plana çıktı. Ancak son zamanlarda şirket, bazı dezavantajlarla karşı karşıya. Şirket, bazı kilit üyelerini rakiplerine karşı kaybediyor. Şirket ayrıca bazı tartışmalara da karıştı. Bu olumsuzluklar kazançlarını düşürdü. Li Lin’in Huobi’deki hissesini satmasıyla ilgili haberler, kripto topluluğunda çok fazla heyecan yarattı. Bazı insanlar, fiyat düşerken Huobi’nin hisselerini satın almak için doğru zaman olduğuna inanıyor. Bazı insanlar da bunun Li Lin’in Huobi’nin geleceği konusunda kendinden emin olmadığının bir işareti olduğuna inanıyor.

huobi

Lin’in hisselerini satmak için yaptığı bildirilen hamle, şirketteki en etkili insanlardan biri olduğu için sürpriz oldu. Ünlü isim ayrıca kripto alanındaki en zengin insanlardan biri. Açıklanan son rapora göre, Lin’in şirketin yüzde 50’sinden fazlasına eşit olan tüm hissesini satmayı planladığını söylüyor. Lin li’nin hisselerini geri çekmesiyle, şirketi zorda bırakabileceği açıkça görülüyordu. Milyarder bir girişimci olan Li Lin’in, ABD merkezli bir yatırım firması da dahil olmak üzere bir dizi potansiyel alıcıyla görüşmelerde bulunduğu söyleniyor. Hareket, Huobi’nin bu yılın sonlarında Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası’nda halka açılmaya hazırlandığı sırada geldi. Ayrıca, şirketin 5 milyar dolarlık bir değerlemeyle 1 milyar dolar topladığını gören yakın tarihli bir finansman turunu da takip ediyor.

Benzer söylentiler geçtiğimiz yıllarda da ortaya çıkmıştı

Bu, Li Lin’in Huobi’deki hisselerini sattığına dair söylentilerin ortaya çıktığı ilk sefer değil. Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, 2018 yılında, şirketteki yüzde 20’lik bir hisseyi 1 milyar dolara satmak istediğine dair raporlar vardı. Ancak, bu raporların yanlış olduğu kanıtlandı. Eğer Li Lin Huobi’deki hissesini satarsa, bu şirket için büyük bir sarsıntı olurdu. Li Lin, kuruluşundan bu yana Huobi ile birlikte ve Çin kripto para birimi topluluğundaki en tanınmış yüzlerden biri.

huobi

Ayrılmasının şüphesiz hem hisse fiyatı hem de yeni kullanıcıları çekme kabiliyeti açısından şirket üzerinde önemli bir etkisi olacaktır. Bu aşamada Lin’in ne kadar ve hangi fiyata satmak istediği belli değil. Henüz herhangi bir alıcı bulup bulmadığı da belli değil. Bu son söylentilerin doğru olup olmadığı görülmeye devam ediyor, ancak kesinlikle yatırımcıların yakından takip edeceği bir şey.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Kripto Para Piyasaları Çökerken, Huobi Kurucusu Hisselerini Satabilir!