Bitcoin Tehlikeli Sularda: Santiment'ten Kritik Açıklama
Bitcoin Tehlikeli Sularda: Santiment'ten Kritik Açıklama

Bitcoin Tehlikeli Sularda: Santiment’ten Kritik Açıklama

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin fiyatı, 48.200 dolarlık direnç bölgesinin üstesinden gelememesinin ardından son iki hafta içinde sert bir düzeltme yaşadı. Reddetme, BTC fiyatını 39.200 dolara iten yüzde 18,67’lik bir düzeltmeyle sonuçlandı.

Bu kilit seviye Bitcoin (BTC)’in kaderini belirleyebilir!

Önemli kayıplara rağmen, öncü kripto para birimi 40 bin doların üzerine sıçradığı için kenarda kalan yatırımcılar düşüşü satın almış gibi görünüyor. Teknik açıdan bakıldığında, Bitcoin fiyatı, Ocak ayının sonundan bu yana daha da düşmesini engellemeyi başararak, 3 günlük grafikte destek olarak 200 günlük hareketli ortalamayı test ediyor gibi görünüyor.

FXStreet analistlerine göre, bu hayati bir talep bölgesi, 30 bin dolar veya daha düşük bir seviyeye doğru daha dik bir düzeltmeden kaçınmak için korunmalıdır. Yine de, Bitcoin fiyatının tarihi yükseliş trendini sürdürme şansına sahip olması için 46 bin doları geçmesi gerekiyor.

Düşüş trendi yaklaşan ayı piyasasına mı işaret ediyor?

Ayılar bu hafta başında işlem seansı başlarken üstün geldiğinden, Bitcoin fiyat düşüşünün devam edip etmeyeceği merak ediliyor. FXStreet analistlerine göre 40.780 dolarlık mevcut fiyatın destek bulması pek olası görünmüyor. Geçen hafta, BTC fiyatı sadece bir günde yüzde 10 düşüş yaşamadan önce dört gün konsolide oldu. BTC fiyatının geçen perşembe günü daha fazla düşüşe dayanması bekleniyordu. Ancak satış ortaya çıktığına göre, analistlerin bir sonraki sorusu bunun nerede biteceği yönünde. Geçen haftaki satışların yansıtılmış hareketi 39.100 dolara işaret ederken, bir Fibonacci projeksiyonu 38.000 doların ortalarında 2.618 seviyesine sahip görünüyor. Analistlere göre mevcut Bitcoin fiyat hareketinde gösterilen yükseliş savunması eksikliği ile her iki hedef de kolayca ihlal edilecek.

Daha önce de görüşlerini paylaştığımız FXStreet analistlerine göre yatırımcılar düşüş trendini takip edebilir ve 4 saatlik grafik kapsamında başka bir fiyat modelinin ortaya çıkmasını bekleyebilir. Ancak düşüş trendinin geçersiz kılınması için 43.333 doların üzerinde bir fiyat artışı olmasının gerektiği belirtiliyor. Bu gerçekleşirse, 50.000 dolarlık BTC fiyat hedefi tekrar söz konusu olabilir ve bu da mevcut Bitcoin fiyatından yüzde 20’lik bir artışla sonuçlanabilir. Kripto para piyasası ile ilgili daha fazla güncel haber için lütfen Kriptoarena.com adresini ziyaret ediniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Bitcoin Tehlikeli Sularda: Santiment’ten Kritik Açıklama