Üç Dev Yatırım Şirketinden Terra (LUNA) Kararı! İşte Ayrıntılar!
Üç Dev Yatırım Şirketinden Terra (LUNA) Kararı! İşte Ayrıntılar!

Uzmanlardan Şok Terra (LUNA) İddiası: Altcoin, Kan Kaybediyor!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Kripto para piyasası ivme kaybederken, Terra (LUNA) da sert çkıldı. Çoğu büyük ölçekli altcoin de hafta boyunca keskin kayıplar gördü.

 

Çarpıcı iddia: Terra (LUNA), Bitcoin almak için yakılan tokenleri kullanıyor! Enflasyonist baskı!

LUNA yüzde 11 düşüşle bir haftanın en düşük seviyesi olan 94.13 dolara geriledi. Son yedi gün içinde yaklaşık 13 düşen altcoin, alarm veriyor. Cardano (ADA), Solana (SOL) ve Ripple (XRP) dahil olmak üzere diğer altcoin’lerin çoğu yüzde 3 ila yüzde 10 arasında değer kaybetti. Düşüşlerin büyük bir kısmı, yatırımcıların son iki hafta içinde  rallisinin sonunda coin’lerini satması nedeniyle kar elde etmesinden kaynaklanıyor. Artan enflasyon ve Federal Rezerv tarafından yürütülen yeni para politikası konusundaki endişeler de piyasayı sarstı. Bitcoin ve Ethereum da düşüş yaşıyor.
Terra (LUNA), Bu Altcoin Projesine Yatırım Yaptı: 100 Milyon Dolar!
 
  Ancak LUNA, stablecoin’i TerraUSD’nin (UST) uzun vadeli sürdürülebilirliğine ilişkin artan endişeler arasında emsalleri arasında en büyük kayıpları gördü. Bir dizi kripto yorumcusu, UST’nin bir protokol olan Anchor’da yoğunlaşmasının, onu merkeziyetsiz bir stablecoin olarak daha az uygulanabilir hale getirdiğine dikkat çekti. LUNA’nın Terra’nın stable rezervlerini inşa etmek için kullanılması, rezervlerde Bitcoin gibi oynak bir para birimi kullanılması gibi eleştirildi. Analist JackNiewold, Terra’nın LUNA’yı tamamen UST’ye yakmadığını, ancak BTC satın almak için sözde yakılan tokenlerin bir kısmını kullandığını iddia etti. Eğer bu doğruysa, token üzerinde enflasyonist baskıya neden olacaktır. Terra’nın kurucusu Do Kown iddiaları reddederken, LUNA’nın büyük kayıpları, tradar’ların FUD’da bir miktar değer gördüğünü önerebilir.

 

Kurumsal yatırım, altcoin projelerine yöneldi

Son kayıplar aynı zamanda LUNA’nın piyasa değerine göre altıncı en büyük kripto olma konumuna mal oldu ve altcoin şu anda 33.4 milyar dolar ile dokuzuncu sırada işlem görüyor. Altcoin’ler, son birkaç hafta içinde ön plana çıktı ve fiyat hareketinde büyük emsallerini büyük ölçüde geride bıraktılar.  Geçen hafta çoğu altcoin için zorlu geçmiş olsa da, daha fazla kazanç görmeleri muhtemel. Kurumsal ilgi, geçtiğimiz haftalarda tokenlere yöneldi ve muhtemelen fiyatları daha da yükseltecek.

Terra (LUNA) Rekor Tazeledi! İşte Rallinin Arkasındaki Nedenler!
 

Terra (LUNA) ekosistemindeki dolara endeksli stablecoin UST’yi desteklemek için rezerv oluşturan kar amacı gütmeyen bir organizasyon olan Luna Foundation Guard (LFG), kısa bir süre önce 100 milyon dolarlık Avalance (AVAX) satın alımı yaptığını duyurdu

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Uzmanlardan Şok Terra (LUNA) İddiası: Altcoin, Kan Kaybediyor!