Bu Haber Bitcicoin Fiyatını Uçurdu: 2X
Bu Haber Bitcicoin Fiyatını Uçurdu: 2X

Ethereum Tabanlı Altcoin Piyasaya Meydan Okuyor! İşte Sebebi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Ethereum (ETH) üzerine inşa edilmiş düşük değerli bir altcoin, Bitcoin (BTC), ETH ve diğer önde gelen kripto paraların çoğu düzeltme yaşarken devasa kazançlar elde etti.

 

Universal Market Access (UMA), ivme kazandı!

Eski Goldman Sachs uzmanları tarafından kurulan Universal Market Access (UMA), kullanıcıların gerçek hayattaki varlığın fiyatını temsil ve takip eden kendi teminat destekli tokenlerini oluşturmalarına olanak tanıyan Ethereum tabanlı bir protokol. UMA’nın Oracle ağı, gerçek zamanlı piyasa verilerini akıllı sözleşmelere aktarır. Şu anda UMA kullanan daha büyük projeler arasında, merkeziyetsiz yatırım platformu Polymarket, merkeziyetsiz borsa (DEX) Domination Finance ve akıllı sözleşme güvenlik firması Sherlock yer alıyor. Projenin yerel tokeni UMA, son yedi gün içinde yüzde 104 arttı. 28 Şubat ve 1 Mart arasında, UMA aniden 4,89 dolardan 11,52 dolara yükseldi. Altcoin, yüzde 130’dan fazla bir kazanç sağladı. UMA, şu ana kadar kazançlarının çoğunu elinde tutmayı başardı ve 9.81 dolarda sabitlendi.

Altcoin UMA’nın rallisi istikrarlı bir benimseme dalgası sayesinde meydana geldi. Kısmen UMA’nın oracle’ine dayanan köprüleme protokolü Across’a göre, platformlarını kullanan birkaç Ethereum balinası tespit edildi. UMA’nın büyük kazançlarını kaydettiği zaman diliminde, Ethereum çoğunlukla yatay işlem gördü, son bir haftada yüzde 3 ve son 24 saatte yüzde 5 düştü. Lider kripto para birimi Bitcoin ise şu anda 40 bin doların altında işlem görüyor.

Bu altcoin, 2022’nin Ethereum’u olabilir

The Motley Fool analistlerinden Katie Brockman’a göre, benzer büyüme potansiyeline sahip daha uygun fiyatlı bir yatırım arıyorsanız, dikkate almanız gereken başka bir kripto para birimi var: Solana.  Solana, kripto para dünyasının büyüleyici çıkış yapan yıldızlarından biri. Projenin dezavantajları olsa da, SOL potansiyel olarak 2022’nin Ethereum’u olabilir. Solana şu anda 52 milyar doların üzerinde bir piyasa değeri ile en popüler beşinci kripto para birimi. Ethereum ise şu anda 452 milyar dolardan fazla bir piyasa değerine sahip. Solana, kripto para pazarındaki en büyük oyuncularla rekabet etmek için gerekli olan donanıma sahip bir proje.

Yatırım Uzmanından Çarpıcı Solana Yorumu: Hemen Harekete Geçin!

Altcoin ayrıca, Ethereum ile birçok benzerliği paylaşıyor. Her iki ağ da, merkeziyetsiz finans uygulamaları ve NFT pazarları gibi projeleri barındırabilen akıllı sözleşme platformlarıdır. Ancak Solana’nın Ethereum’a göre büyük bir avantajı var: hız. Ethereum şu anda saniyede yaklaşık 15 işlem gerçekleştirebilirken, Solana’nın saniyede 65 bin işlem gerçekleştirebileceği bildiriliyor. Bu hız nedeniyle, birçok geliştirici Solana ağına akın etti. Bu durum, SOL’u en hızlı büyüyen Blockchain ekosistemi olmasına neden oldu.

 

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

 

Ethereum Tabanlı Altcoin Piyasaya Meydan Okuyor! İşte Sebebi!