Cardano CEO’sundan Kritik Aciklama: Daha Yeni Başlıyor!
Cardano CEO’sundan Kritik Aciklama: Daha Yeni Başlıyor!

Cardano CEO’sundan Kritik Açıklama: Daha Yeni Başlıyor!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lark Davis, Cardano(ADA)’nın Bitcoin (BTC)’den sonra, son 24 saatte işlem hacmi bakımından ikinci sıradaki blockchain olduğunu bildirdi.  Cardanonun kurucusu Charles Hoskinson ise, kripto analist Lark Davis’e yanıt olarak, ”her şey daha yeni başlıyor’ dedi.

 Cardano’nun 2022 için ölçeklendirme yol haritası belli oldu 

Messari verilerine göre Cardano, son 24 saatteki işlem hacmi açısından Ethereum’un önünde. ADA, 7,02 milyar dolara ulaşırken, Ethereum 5,41 milyar dolarda. Santiment’e göre ise Cardano, yeni haftaya başlarken yükseliş trendinde olan ve kazanç sağlayan birkaç büyük kripto paradan biri. CoinMarketCap verilerine baktığımızda, son yedi gün içinde ADA yüzde 29,84 arttı ve piyasa değerine göre beşinci en büyük kripto para birimi oldu. ADA, fiyatı şuan 1,55 dolar seviyelerinden işlem görüyor. 

Kriptoarena.com olarak daha önce, Cardano (ADA)’nun 2022 için ölçeklendirme planlarını bir ay ortası güncellemesinde açıklamak üzere olduğunu bildirmiştik. Bir IOHK blog gönderisine göre, Cardano’nun 2022’de ölçeklendirmeye ulaşmak için izlemeyi planladığı yol haritası şu şekilde: blok boyutu artışı, ardışık düzen, girdi onaylayıcıları, plutus için Bellek/CPU parametrelerinde iyileştirmeler, düğüm geliştirmeleri, disk üzerinde depolama, yan zincirler, Katman 2 Hydra ölçekleme çözümü, Offloading hesaplaması ve Mithril çözümü. 

 Cardano, Ethereum’un alternatifi mi?

Cardano blockchain’inde, blok boyutu 8 KB’den 72 KB’ye çıkarıldı (yüzde 12,5 artış). Devam eden sistem izleme ve genel ağ sağlığına dayalı olarak IOHK’ya göre zaman içinde daha fazla iyileştirme uygulanacak. Girdi onaylayıcıları ayrıca blok yayılma sürelerini ve verimi artıracak ve daha büyük işlem oranlarına izin verecek. 

dcSpark’ın Milkomeda’sı ve IOG’nin Mamba’sı, Cardano ağında piyasaya sürülecek iki EVM yan zinciridir. Bellek/CPU parametreleri açısından, IOHK, Harcanmamış İşlem Çıktısı (UTXO) yönetiminde bellek geliştirmeleri olduğunu iddia ediyor. Cardano (ADA), Ethereum kurucusu Vitalik Buterin tarafından geçen hafta çarpıcı bir tweet atmıştı. Yönetici, “Ethereum topluluğu için anket:  2035’te uyanıyorsunuz ve dünyadaki tüm işlemlerin ve birikimlerin yüzde 80’i tek bir para biriminde yapılıyor. Ethereum şıklarda bulunmuyor. Hangisi olmasını tercih ederdin?” ifadelerini paylaşmıştı. Şıklar arasında ABD Doları, Bitcoin (BTC), Cardano (ADA) ve Solana (SOL) yer aldı. Anket sonucu, Ethereum topluluğu,  geleceğin para birimi olarak Cardano’yu tercih etti. Anket 24 saat boyunca sürdü. Toplam 600.697 kullanıcı ankete katıldı. Cardano, tüm oyların yüzde 42’sini aldı. Bitcoin, yüzde 38 oy alırken, Solana yüzde 13, dolar ise yüzde 6 oy aldı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Cardano CEO’sundan Kritik Açıklama: Daha Yeni Başlıyor!