featured

Cardano (ADA) Önemli Bir Zafere İmza Attı: 2035’in Tercihi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin dün twitter’da ilginç bir anket yaptı. Buterin, ETH topluluğuna ”Ethereum olmasaydı 2035’te tercih edecekleri kripto para biriminin hangisi olacağını” sordu. Şıklarda, Bitcoin, Cardano, Solana ve dolar yer alıyordu.

 

Cardano, oyların yüzde 42’sini aldı

Vitalik Buterin dün çarpıcı bir tweeet attı. Yönetici, “Ethereum topluluğu için anket:  2035’te uyanıyorsunuz ve dünyadaki tüm işlemlerin ve birikimlerin yüzde 80’i tek bir para biriminde yapılıyor. Ethereum şıklarda bulunmuyor. Hangisi olmasını tercih ederdin?” ifadelerini paylaştı. ABD Doları, Bitcoin (BTC), Cardano (ADA) ve Solana (SOL) şıklar arasında yer altı. Anket sonucu, Ethereum topluluğu,  geleceğin para birimi olarak Cardano’yu tercih etti. Anket 24 saat boyunca sürdü. Toplam 600.697 kullanıcı ankete katıldı. Cardano, tüm oyların yüzde 42’sini aldı. Bitcoin, yüzde 38 oy alırken, Solana yüzde 13, dolar ise yüzde 6 oy aldı.

Cardano, akıllı sözleşmelerin piyasaya sürülmesinden sonra ciddi bir ilgi gördü; Aralık 2021’in sonlarında Charles Hoskinson, Cardano’da yaklaşık 175 projenin bulunduğunu ve 2022’nin ilk çeyreğinin sonuna kadar yaklaşık 11 projenin üstlenileceğini belirtti. Cardano, 2022 için büyüme planlarını açıkladı. Uzmanlara göre, ADA 2022’de Ethereum ağı ile rekabet edebilir. Cardano’nun Silikon Vadisi’nin kripto para birimi algısını değiştirmesi bekleniyor. Şirketin genişleme planları, tokenin fiyatını yükselterek zincir üzerindeki etkinliğini artırabilir.

Uzmanlar, Cardano’nun kısa vadede toparlanacağına inanıyor

Cardano ağının kurucusu Charles Hoskinson, yakın tarihli bir YouTube videosunda ADA’nın hızlı büyümesini vurguladı. Bu, altcoin fiyatına ivme kazandırdı. Yönetici, yatırımcılara ekosisteme güvenmelerini ve aşamalı olarak güncelelmelerin gerçekleşeceğini söyledi. Ethereum ağı, İş Kanıtı’ndan (PoW) Hisse Kanıtı’na (PoS) geçiş için çalışıyor. ETH2.0’a yolculuk, ETH yatırımcılarını şimdiden heyecanlandırıyor. Cardano gibi Ethereum katilleri, ağlarında daha hızlı ve daha ucuz işlemler sundukları için ETH ile rekabet etmeye devam ediyor.

Cardano (ADA)’nun yılın başındaki 0,17 dolarlık fiyatı göz önüne alındığında, ADA mevcut fiyatına kıyasla verimli bir yıl geçirdi. Son zamanlarda bekleneni verememesine rağmen, Cardano’nun popülaritesi artıyor. Cardano’nun sosyal medya kanalları, fiyatına paralel olarak büyüdü. ADA’nın sosyal medya hacmi, yüzde 468 arttı. Bu yükselişin bir sonucu olarak, ADA 3,2 milyondan fazla takipçiden oluşan bir sosyal kitleye sahip. konumda  Özellikle en büyük artış yüzde 492 artışla 1,9 milyon takipçiye ulaşan Twitter sayfasında görüldü. Cardano subreddit gurubu, yüzde 463 artışla 671 bin takipçiye ulaştı. ADA’nın Facebook sayfası, ise yüzde 31.8’lik bir artışla 223 bine  üyeye ulaştı ve üçüncü sıraya yerleşti. Bunun yanı sıra Cardano, Telegram, YouTube, LinkedIn, Meetup ve Forum gibi diğer sosyal platformlarında artış görüldü.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Cardano (ADA) Önemli Bir Zafere İmza Attı: 2035’in Tercihi!