Dogecoin Kurucusu Yatırımcıları Trolledi: 1 Dolar!
Dogecoin Kurucusu Yatırımcıları Trolledi: 1 Dolar!

Dogecoin 2022’de 1 Dolar Olur Mu?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hatırlayacağınız üzere Dogecoin, 2021 yılında Elon Musk sayesinde Twitter üzerinden yükselişe geçip piyasayı kasıp kavurmuştu. En popüler köpek temalı kripto para birimlerinden biri olan Dogecoin (DOGE) geçtiğimiz yıl yaptığı ATH sonrası yavaş yavaş stabilize bir kripto para olma yolunda ilerliyor.

Dogecoin, 8 önce ATH yaparak 0.74 dolar seviyelerine gelmişti

Popüler memecoin DOGE, yaklaşık 8 ay önce 0.74 Dolar seviyelerine yükselerek kendi ATH seviyesini yakalamıştı. 2021 Yılında ise yaptığı yükseliş sebebiyle yatırımcılarını fazlasıyla sevindiren Dogecoin’in arzı 132.670.764.300 adet olarak karşımıza çıkıyor. Dogecoin’in bir yıldaki performans özeti ise yüzde 1000 in üzerinde bir yükseliş olarak yatırımcıları karşılıyor. Bununla beraber güncel verilere göre Dogecoin/Türk Lirası işlem çifti 2,17 Türk Lirasından işlem görüyor.

Dogecoin, çok fazla olan arzı ile 0,74 doları bile göremeyecek kripto paralar arasında yer alıyordu. Fakat Elon Musk Twitter üzerinden yarattığı hype ile popüler memecoin olan Dogecoin’e yüklediği anlam sayesinde, hem yatırımcıları hem de eğlence arayan insanları DOGE’ye çekti. Kripto para birimlerinin benimsenmesinin artmasının da bir sonucu olarak artan alımlar, bu alanda hiçbir bilgisi olmayan insanların dikkatini çekti. Zira Projenin herhangi bir karışık, komplike ve anlaşılması güç bir anlatısı bulunmuyor. Shiba’nın sevimliliğini kullanan, basit bir kripto para olan Dogecoin’in bu kadar yükselme sebebi ise insanların sevgi seline maruz kalması da diyebiliriz.

2022 Yılında DOGE izlenmesi gereken altcoin’ler arasında yer alıyor

Peki Dogecoin 1 Dolar olur mu? Piyasa dinamikleri açısından DOGE, 1 dolarlık seviyeyi zorlayabilir. Önceki boğa koşusu hareketini Elon Musk’ın yarattığı hype ile yakalayan Dogecoin’in bu momentumu tekrar elde etmesi gerekiyor. Tesla haberleri, Elon Musk tweet’lerine duyarlı olan insanlar artık sermayelerini Dogecoin yerine başka projelere aktarıyor.

Bir diğer yandan Momentumun yakalanması adına önemli haberlerin, büyük güncellemelerin ve fiyat patlamalarına neden olan listelemelerin gelmesi gerekiyor. Bu nedenle DOGE, 2022 senesi için izlenmesi gereken kripto varlıklar listesinde üst sıralarda yer alıyor. Daha önce kriptoarena.com olarak bildirdiğimiz üzere Dogecoin, 0,163586 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Dogecoin 2022’de 1 Dolar Olur Mu?