Şubat'ta Ripple Almak Mantıklı Bir Karar mı? İşte Analist Görüşü!
Şubat'ta Ripple Almak Mantıklı Bir Karar mı? İşte Analist Görüşü!

Omicon Ripple&SEC Davasını da Vurdu! İşte Ayrıntılar!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
ABD’nin önde gelen medya kuruluşlarından Fox Business’ta çalışan gazeteci Elaanor Terrent,  Ripple (XRP) ve SEC davasnının artan Omicron vakaları nedeniyle bir ay ertelendiğini duyurdu.

 

Yılan hikayesine dönen davanın sonucu merakla bekleniyor

Kripto para sektörü Ripple davasının sonuçlanmasını beklerken, pandemi her sektörü olduğu gibi mahkemelerin işleyişini de aksattı. Eleanor  paylaştığı tweet’te, “Ripple ve SEC davasındaki uzman keşfi son tarihi, Omicron varyantının hızla yayılması nedeniyle bir ay ertlenedi. Davaya yakın bir kaynak FoxBusiness’a bu yeni gelişmeyi özetleyen bir mektubun yarın gibi erken bir tarihte mahkemeye sunulacağını söyledi.” açıklamasını yaptı

 

Ripple ve SEC arasındaki hukuki süreç, kripto para sektöründe yakından takip ediliyor. SEC, 22 Aralık 2020’de şirket ve iki yöneticisine karşı dava açmıştı. SEC, Ripple’ın XRP’sini SEC’e kaydettirmeden menkul kıymet olarak 1,3 milyar dolarlık işlem yaptığını iddia ediyor. Ripple ise, davanın başlangıcından beri SEC’in değerlendirmesinde önyargılı olduğu iddialarıyla karşı çıktı. SEC’in gazabına uğrayan şirketlerin çoğu, genellikle taleplere boyun eğdi ve bir uzlaşmaya gitti. Ancak, şirket, pes etmiyor ve davayı kazanmak için elinden gelenin en iyisini yapıyor. Ripple, SEC’i önyargılı olmakla suçluyor ve “menkul kıymetler” tanımını kripto para birimlerine uyguluyor. Bunun doğru olduğu kanıtlanırsa, davalarının güvenilirliği bir yana, komisyonun yetkisini de zayıflatacaktır. SEC düzenlemeleri uyarınca, menkul kıymetler komisyona kaydedilmeli ve belirli mali tablolar kamuya açıklanmalı. SEC başkanına göre, amaç, dolandırıcılığı ortadan kaldırmak ve yatırımcıların hisselerini korumaktır.

Ripple, SEC davasından umutlu

Kripto para piyasasında ortaya çıkan rekabet, Ripple’ı geri plana itmedi. Sadece bir ödeme sistemi olmaktan çıkıp ivmesini hızlandıran XRP, diğer sektörlere de yöneliyor. Ripple, NFT’lere sahip olmanın yanı sıra akıllı sözleşmeler platformu olmayı da hedefliyor. 2022’deki XRP fiyat rallisinin en büyük tetikleyicilerinden biri, SEC davasının 2022’de sonuçlanması olabilir. Şirketin CEO’su Brad Garlinghouse kısa süre önce Ripple ve SEC davasında iyi bir ilerleme olduğunu belirtti. CEO, davanın gelecek yıl bir sonuçlanabileceğini umuyor.

Analiste Göre Ripple ve Bu Altcoin Devasa Ralli İçin Hazırlanıyor! İşte Çarpıcı Tahmin

Yatırımcılar çok uzun bir süredir kenarda bekledikleri için, bu gelişme önemli bir katalizör olabilir. Aslında, SEC davası, XRP’nin 2021 mega altcoin boğa koşusuna katılmasını engelledi. Ayrıca, sektördeki diğer altcoin’lerle karşılaştırırsak, XRP’nin önceki tüm zamanların en yüksek seviyesine rallisi gecikmiş görünüyor. Daha fazla Ripple haberi için, Kriptoarena.com adresini takip edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Omicon Ripple&SEC Davasını da Vurdu! İşte Ayrıntılar!