featured

Teknik Analist: 2 Altcoin Bitcoin’den Daha İyi Performans Sergileyecek

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz yılı büyük bir değer artışı yaşayan kripto para piyasası 2022 ise COVID-19 belirsizliği ve ABD TÜFE’sinin kasım ayında yüzde 6,8 artması yatırımcıları yasal para birimlerinden çıkarmaya ittiği için umut verici görünüyor. ABD’li yatırım şirketi analistlerinden Will Ebiefung’a göre popüler iki altcoin projesi olan Solana (SOL) ve Avalanche (AVAX) 2022’de iyi bir yatırım fırsatı sunuyor.

Solana (SOL)

Geçtiğimiz yıl neredeyse yüzde 10,000 artışla Solana, geçen yıl büyük bir boğa koşusu yaşadı. Analist Will Ebiefung’a göre platformun hız ve işlem kapasitesindeki avantajları, sağlam bir Blockchain platformuna ihtiyaç duyan merkezi olmayan uygulama (dApp) tabanlı altcoin projelerini çekerek ivmenin güçlü kalmasına yardımcı olabilir. dApp’ler, Blockchain’de hizmetler sunmak için kendi kendini yürüten akıllı sözleşmeleri kullanan programlar olarak tanımlanıyor. Analiste göre bu teknoloji geliştikçe kullanım durumları da artabilir.

Ebiefung’a göre lider altcoin Ethereum saniyede 15 işlem gerçekleştirebilirken saniyede 50.000 işlem kapasitesiyle Solana’nın platformu, gerçek dünya yardımcı programı ile yeni nesil ölçeklenebilir Blockchain tabanlı programların başlatılmasına yardımcı olabilir. Solana tabanlı ödeme protokolü olan ve bordro ve yatırımlar için gerçek zamanlı finansal işlemlere olanak sağlamak üzere tasarlanan Zebec bu potansiyeli vurguluyor. Ocak ayında fintech şirketi Visa, yenilikçi ödeme çözümleri için tasarlanan Fintech Fast Track programı aracılığıyla Zebec ile ortaklık kurdu. Analiste göre bu anlaşma, Zebec’in protokolüne ve üzerine kurulu Solana Blockchain’ine güvenin göstergesi anlamına geliyor.

Altcoin Avalanche (AVAX)

Analist Ebiefung’a göre 2021 yılında yüzde 3,000’in üzerinde artış kaydeden Avalanche, 2022 yılında iyi bir performans gösterebilir. Solana gibi dApp geliştirmek için tasarlanan Avalanche saniyede 4.500 etkileyici işlem gerçekleştirebilir. Eşsiz işlem yakma mekanizması, AVAX’ın kıtlığını artırarak fiyat büyümesinin sürdürülmesine yardımcı olabilir. Altcoin projesi, madencilerin işlemleri doğrulamak için bulmacalar çözdüğü proof-of-work (PoW) mekanizması kullanan Ethereum’dan farklı olarak proof-of-stake (PoS) mekanizmasını kullanıyor. Madencileri, staking adı verilen bir süreçte zaten sahip oldukları AVAX token’larını kullanarak işlemleri doğruluyor.

Enflasyonu önlemek ve AVAX’ın kıtlığını artırmak için altcoin projesinin ağı, işlem ücretlerini erişilemeyen bir cüzdana göndererek yakıyor. Kriptoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz üzere şimdiye kadar, 55 milyon dolar değerinde yaklaşık 617.000 birim AVAX dolaşımdan kaldırıldı. İşlem yakma sistemi yatırımcılar için olumlu bir etken olarak grülüyor. Çünkü talebin sabit kaldığı veya arttığı varsayıldığında kıt varlıklar daha değerli olma eğiliminde olmasıyla bilinir. Bu sebeple analiste göre AVAX, etkileyici işlem kapasitesi ile geliştiricilerin adil payını çekmeye hazır görünüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Teknik Analist: 2 Altcoin Bitcoin’den Daha İyi Performans Sergileyecek