featured

Ethereum Balinaları 3 DeFi Altcoin’ine Hücum Ediyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir balina izleme web sitesi, yeni bir yıla girerken en zengin Ethereum (ETH) balinalarının üç merkeziyetsiz finans (DeFi) altcoin projesini biriktirdiğini ortaya koyuyor.

Ethereum balinaları 17.000.000 değerinde SUSHI aldı

WhaleStats’tan elde edilen veriler, 1.000 borsa dışı Ethereum balinasının, SushiSwap (DEX)’ın yönetim token’ı olan SUSHI’yi cüzdanlarına eklediklerini gösteriyor. Balina izleme platformu, geçtiğimiz hafta, büyük cüzdan sahibi kripto yatırımcıları tarafından satın alınan, yaklaşık olarak 32.868 dolar değerinde, 3.499 SUSHI token’in, ETH balinaları tarafından satın alınan en iyi kripto para birimleri listesinde dördüncü sırada yer aldığını gösteriyor. Toplam kripto para yatırımı 3,5 milyar dolar olan en zengin ikinci ETH balinası, üç ayrı işlemde 17,56 milyar dolar değerinde 1,83 milyon SUSHI token’ı satın aldı.

Aave (AAVE)

Ethereum (ETH) balinaları ayrıca yerel borç verme ve ödünç alma protokolü Aave’ye yoğunlaşıyor. Aynı zaman diliminde yaklaşık olarak 21.314 dolar değerinde 78 AAVE satın aldı. Aave,  ETH balinaları tarafından satın alınan en iyi kripto para birimleri listesinde yedinci sıraya yerleşiyor.

Uniswap (UNI), 1,84 milyon dolar değerinde Ethereum satın aldı

Ethereum balinaları Uniswap (UNI) token’larını da artırıyor. Balina izleme web sitesi WhaleStats’e göre, devasa kripto balinalarının son yedi gün içinde yaklaşık olarak 11.972 dolar değerinde 678 UNI token’ı satın aldığını bildiriyor. Bu işlemden sonra UNI token ETH balinaları tarafından satın alınan en iyi kripto paralar listesinde 10. sıraya yerleşiyor. Önde gelen akıllı sözleşme platformunun kendisi, aynı zaman diliminde ortalama 1,84 milyon dolar değerinde ETH satın alma miktarıyla en varlıklı Ethereum balinaları arasında en çok satın alınan altcoin olmaya devam ediyor.

İkinci ve üçüncü sırayı ise stablecoin’ler Tether (USDT) ve USD Coin (USDC) alıyor. Ethereum ölçeklendirme çözümü Polygon (MATIC) ise beş numaraya iniyor ve ardından Blockchain tabanlı oyun ekosistemi The Sandbox (SAND) geliyor. Stablecoin Gemini Dollar (GUSD) sekizinci sırayı alırken, merkeziyetsiz oracle ağı Chainlink (LINK) ise dokuzuncu sırada yer alıyor. Ethereum ve kripto para piyasası ile ilgili daha fazla güncel haber için lütfen Kriptoarena.com adresini ziyaret ediniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Ethereum Balinaları 3 DeFi Altcoin’ine Hücum Ediyor