featured

Ethereum Kurucu Ortağından DOT Analizi: 2022 Neler Getirecek?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blockchain dünyasının öncülerinden Ethereum (ETH)’un kurucu ortaklarından Gavin Wood, hem fiyat hem de proje geliştirmeleri açısından başarılı bir yılı geride bırakan Polkadot (DOT)’un geleceği hakkında görüşlerini paylaştı. Kriptoarena.com olarak Wood’un görüşlerini sizlerle paylaşıyoruz:

Dört gözle beklediğimiz merkeziyetsiz köptülerin lansmanını yapıyoruz 

Ethereum (ETH) kurucu ortağı Gavin Wood, yeni bir blog yazısında 2016 yılında kurduğu çapraz zincir birlikte çalışabilirlik protokolü Polkadot (DOT)’un geleceği hakkında değerlendirmelerde bulundu. Gavin Wood, Polkadot hakkında şunları söyledi: 

2022 yılı, Polkadot’un hikayesindeki bir sonraki bölümümüzün başlangıcıdır. Daha fazla parachain ekibi müzayedeler kazanıp Polkadot partisine katıldıkça, Polkadot’un sağladığı tek bir güvenlik şemsiyesi altında ölçeklendirilmiş hiper bağlantı olasılığını göreceğiz. Çeşitli amaçlara hizmet eden 150’den fazla zincir geliştirilmekte. Ayrıca, Polkadot’u Kusama’ya bağlayacak olan paritenin köprüsünü ve daha sonra Polkadot’u Ethereum’a bağlayacak olan Snowfork’un köprüsünü, dört gözle beklediğimiz merkeziyetsiz köprülerin lansmanını yapıyoruz.

Ethereum kurucu ortağı Wood, Polkadot’un çekirdek kodunu optimize etmenin yanı sıra ağ maliyetlerini düşürme ve gecikme sorunlarını azaltma niyetinde olduğunu da  söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:. 

Bununla amacımız, Polkadot’un parachain’lerinin her birinin, parça başına 1.000 sTPS [saniyede standart işlem] hedefimize doğru yukarı doğru ilerlemesine izin vermektir. Bunun ötesinde, Polkadot ekibinin çabaları parathread özelliğine odaklanacak ve açık artırma kazanamayan ekiplerin Polkadot tarafından garanti edilen güvenliğe sahip olmalarını ve XCMP’nin [zincirler arası mesaj geçişi] tüm avantajlarından yararlanmalarını sağlayacak. 

 Ethereum kurucu ortağı: dolandırıcılıkla mücadele, kampanyanın temeli

Ethereum kurucu ortağı ve Polkadot kurucusu ayrıca, dolandırıcıları kripto alanından uzaklaştırma taahhüdünü de vurguladı ve şunları belrtti: 

2021’de Web3 Foundation ve Parity Technologies’den insanlar bir araya gelerek dolandırıcıların özgür egemenliğine son vermeye ve Polkadot’u paydaşları için güvenli bir ekosistem haline getirmeye kararlı Anti-Scam ekibini kurdu. Polkadot Hazinesi ve Web3 Vakfı’ndan dolandırıcılıkla mücadele için ek 130 bin dolar harcandı. Yıl boyunca, topluluk tarafından tanımlanan 460’tan fazla dolandırıcılık sitesiyle birlikte, bine yakın site ve diğer dolandırıcılıklar genel olarak kapatıldı. Kimlik avı ve dolandırıcılık olaylarına karışan sitelerin ve adreslerin kapsamlı bir listesi olan kimlik avı deposu, şimdi 2.300’den fazla giriş içeriyor. 2022, Dolandırıcılık Karşıtı Topluluk Girişiminin, dolandırıcılık sitelerinden çok daha fazlasını kapsayacak, topluluk odaklı hale gelecek, diğer ekosistem projeleri ve ekipleriyle işbirliği yapacak ve zincir üzerinde ve merkeziyetsiz dolandırıcılıkla mücadele kampanyasının temellerini oluşturacak şekilde evrimini görecek.  

Ethereum kurucu ortağı Wood, blog yazısını, Polkadot’un geçen yılki başarılı bağış toplama girişimlerini vurgulayarak bitiriyor. 

Ekosistemimiz yatırım perspektifinden de hızla büyümeye devam ediyor – şu anda yaklaşık 350 ekipten oluştuğunu tahmin ediyoruz (geçen yılın tahminine göre bu fazladan 250). Yalnızca 2021 yılı boyunca, yaklaşık 50 tanesi birlikte erken aşama finansmanında  670 milyon doların üzerinde para topladı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

 

Ethereum Kurucu Ortağından DOT Analizi: 2022 Neler Getirecek?