Bitcoin İçin En Kötü Senaryo Hangisi? İşte Olası Dip Seviyeler
Bitcoin İçin En Kötü Senaryo Hangisi? İşte Olası Dip Seviyeler

Bitcoin, Mevcut Halving Döngüsünde Zirveye Ulaştı mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Bitcoin (BTC) Stok Akış (S2F) modelinin yaratıcısı PlanB, son piyasa oynaklığına rağmen iyimserliğini sürdürüyor. Yakın tarihli bir tweet’te analist, piyasa şu anda modeline dayalı tahmininden sapıyor olsa bile, teorisini terk etmeyeceğini söyledi.

 

PlanB: Bitcoin, henüz zirveye ulaşmadı!

Analist, sene sonunda Bitcoin (BTC)’in 100 bin dolara ulaşacağını iddia etmişti. PlanB, bunun gerçekleşmesi için küçük bir mucize gerekeceğini kabul ediyor. Ancak, bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine bakmaksızın, BTC fiyat hareketinin S2F modelini takipedeceğini iddia ediyor. Stratejist, modelin daha önce de tahminlerinde yanıldığını ama“alt bantlarda olmayı” sevdiğini de ekliyor. PlanB ayrıca, modeli takip ettiği için piyasanın başka bir yükselişe hazır olduğunu ima eden bir de grafik paylaştı. Analiste göre, bu halving döngüsündeki zirve, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69 bin doların da ötesinde dolayısıyla fiyat artışı devam edecek.  Ayrıca Bitcoin (BTC)’in tarihinde bir daha yüzde 80 fiyat düşüşü görmeyeceğini de vurguladı.
Haziran ayında PlanB, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında Bitcoin fiyatının sırasıyla 47 bin dolar, 43 bin dolar, 63 bin dolar, 98 bin dolar ve 135 bin dolar aralığında olacağını tahmin etmişti. İlk üç aya ilişkin tahmini gerçekleşirken, model daha sonra tahminlerinde yanıldı. Ancak, piyasadaki oynaklığın beklenmedik bir şekilde başlamasıyla model Kasım ve şimdi Aralık aylarında sapmalar yaşadı.

Bitcoin’deki düşüşün nedeni: Huobi!

Analitik firması Glassnode’un son analizi, fiyat dalgalanmalarını Asya pazarında meydana gelen büyük satışlara bağladı. Zincir üstü analisti “rational root”e göre, özellikle satış baskısının çoğu Asya’nın en büyük kripto para borsası Huobi’den geliyor. Analist, Huobi’nin Çin’den çıkışını hızlandırdığı için Bitcoin (BTC)’nin bir süredir Asya’dan çıktığını kaydetti. Ancak, ABD ve Avrupa piyasalarının çıkışı satın aldığını da ekliyor. Bu aynı zamanda Glassnode’un analisti Johannes tarafından da belirtildi. Johannes, satış oranının yavaşladığını ve fiyatın yakında yükseliş yolculuğuna devam edebileceğini belirtti.
Bitcoin (BTC)’de Ralli Belirtileri: Analistten Kritik Açıklama
 

 Kriptoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz gibi, başka bir Glassnode analisti TXMCtrades ise, lider kripto para biriminin uzun ve kısa vadeli yatırımcılarının davranışlarını inceliyor. Analiste göre, piyasaya yeni giren yatırımcıları, şu an endişeli. Uzmana göre, Bitcoin 45 bin dolar seviyesini  tutmalı. Aksi takdirde Bitcoin’in (BTC) toparlanması birkaç ay sürebilir. Bu faktörlerin kombinasyonu, 45 bin  doların üzerinde işlem görmenin Bitcoin için aşırı derecede önemli olduğunu doğrulamaktadır. Diğer bir analist ise, 42 bin dolar seviyesine düşmenin, BTC için ayı piyasası anlamına geleceğini savundu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Bitcoin, Mevcut Halving Döngüsünde Zirveye Ulaştı mı?