featured

Ripple-SEC Davasında Kritik Gelişme!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ripple ve SEC arasında devam etmekte olan davada yeni bir gelişme yaşandı. Hem Ripple Labs Inc. hem de ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC), pozisyonlarını üç gün içinde tamamlamak için ek argümanlar sağlamalı.

Ripple davasında önemli gün yaklaşıyor

Connecticut merkezli Filan LLC’nin kurucusu ve ticari davalarda deneyimli bir avukat olan James K. Filan, Ripple Inc. ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu arasında devam eden davaya ilişkin olarak önemli bir gelişmeyi takipçileri ile paylaştı. Ripple’ın Avukatı Filan tarafından paylaşılan bir belgenin taranmış kopyasına göre, ABD Sulh Hakimi Sarah Netburn, Ripple Labs Inc. ve ABD SEC’den mektup özetlerini “eş zamanlı olarak” dosyalamalarını isteyen bir emir yayınladı.

Özetlerin 8 Aralık 2021’den önce dosyalanması gerekiyor. Yeni brifingler, tarafların Ripple’ın en son “zorlama önergesine (motion to compel)” ilişkin argümanlarını desteklemeli. Ayrıca bu ek brifinglerin Müzakere Süreci Ayrıcalığı olarak dosyalanması isteniyor. Avukat Filan’ın takipçileri, yeni özet sağlama zorunluluğunun heyecanla beklendiği ve Ripple için küçük bir kazanç olarak yorumlanması gerektiğinden emin görünüyor. Ripple ve SEC arasında devam etmekte olan yasal savaş, ABD’de kripto para piyasasına ilişkin olarak yapılacak yasal düzenlemelere ve kripto piyasasının geleceğine ilişkin soruların cevaplarını da yakından ilgilendiriyor.

Yasa değişikliği SEC’in lehinde görünüyor

Aynı zamanda, avukat Jeremy Hogan, bu olağanüstü belgenin (“yasa değişikliği”) Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun konumunu desteklediğini paylaştı. Ancak, Bay Hogan, yorumcuların yeni özetlerin yayınlanmasını beklemesi gerektiği sonucuna varıyor. Mahkeme kararını, çocuğunun yatma saatini değiştiren bir “babanın” davranışına benzetiyor.

Kriptoarena.com olarak daha önce makalelerimizde yer verdiğimiz üzere, SEC, Ripple Labs Inc. ve kilit yetkilileri Brad Garlinghouse ve Chris Larsen’i ABD vatandaşlarına XRP token’larını satarak, yasa dışı menkul kıymetler sunmakla suçluyor. Yazım sırasında XRP, son 24 saatte yüzde 2,3 oranında bir yükseliş ile 0,803808 dolardan işlem görüyor. XRP, son 7 günde yüzde 10,6’lık bir değer kaybı yaşadı. Ancak geçtiğimiz gün Bitcoin’in neredeyse 15 bin dolar değerinde geri çekilmesi sonucunda birçok altcoin projesinin değer kaybı yaşadığı görülüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Ripple-SEC Davasında Kritik Gelişme!