Taproot Güncellemesine 2 Gün Kaldı: Bitcoin Fiyatı Artacak mı?
Taproot Güncellemesine 2 Gün Kaldı: Bitcoin Fiyatı Artacak mı?

Taproot Güncellemesine 2 Gün Kaldı: Bitcoin Fiyatı Artacak mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Bitcoin (BTC)’in ilk büyük güncellemesi olan Taproot, 14 Kasım’da aktif hale gelecek. Analistler, önceki güncellemeler göz önüne alındığında, BTC fiyatında yükseliş bekliyor.

Taproot güncellmesinin işlevi!

Bitcoin Taproot güncellemesi ilk olarak 2018 yılında Gregory Maxwell tarafından önerildi ve yüzde 90 oranında madenci onayını karşıladıktan sonra Haziran 2021’de onay aldı. Taproot, BTC ekosistemi üzerinde yaratacağı potansiyel etki konusunda heyecan yarattı. Taproot.watch’a göre, taproot aktivasyonu 14 Kasım’da etkinleştirilecek ve yayınlanmadan önce sadece “367 blok kaldı”. Aktivasyondan sonra Taproot, schnoor imzalarını kullanarak Bitcoin (BTC)’in gizlilik özelliğini iyileştirecek ve ağdaki akıllı sözleşme işlevselliğini geliştirecek. Uzmanlar, bir dizi başka iyileştirmenin yanı sıra karmaşık işlemler için daha düşük ücretler ve gelişmiş cüzdan işlevselliği öngörüyor.

 

Diğer altcoin projelerine nazaran, Bitcoin (BTC)’in güncelleme eksikliği sık sık gündeme gelen bir tartışma konusu oldu. Bu durum, bazı yatırımcılar tarafından sorun olarak görülebilir, ancak Blockstream CEO’su Adam Back’e göre, Bitcoin’in hızının yavaş olması aslında “güçlü kalite güvencesinin” bir sonucu. CEO, arka planda ağ iyileştirmeleri üzerinde çalışan çok sayıda geliştirici olduğunu da sözlerine ekledi. Bitcoin ağındaki son önemli güncelleme, ölçeklenebilirlik sorununa yanıt olarak 2017 yılında Segwit oldu. Taproot güncellemesi, daha fazla işlem gizliliği ve verimliliği anlamına gelen ve en önemlisi, aracıları işlemlerden çıkarmak için kullanılabilecek akıllı sözleşmelerin potansiyelini ortaya çıkaracak olan bir güncelleme.

Taproot, Bitcoin fiyatına ivme kazandırabilir

Teknik gelişmelerin yanı sıra, Taproot güncellemesinin BTC fiyatlarını olumlu etkilemesi bekleniyor. Aktivasyon öncesinde, Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68.530 dolara ulaşmayı başardı ve 70 bin dolara doğru yükselmesi bekleniyor. Ancak, bazı analistler farklı düşünüyor.

 

Görsel: Bitcoin (BTC)

Oanda’da bir piyasa analisti olan Edward Moya, “Taproot güncellemesinin Bitcoin’in fiyatı üzerinde çok az etkili  olacağına” inanıyor. Döngüsel bir varlık olarak, ağdaki güncellemeler fiyat artışlarına neden oldu. Segwit’in aktivasyonunu takip eden haftalarda, Bitcoin yüzde 50’nin üzerinde yükseldi ve her halving olayı genellikle varlık için güçlü bir boğa koşusunun başlangıcı oldu. Analistler, Bitcoin’in yıl sonunda 100 bin dolara ulaşmasını bekliyor. Daha fazla kripto para ve analiz haberi için, Kriptoarena.com adresini takip edebilirsiniz.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Taproot Güncellemesine 2 Gün Kaldı: Bitcoin Fiyatı Artacak mı?

Yorumlar kapalı.