Ekonomist: Ethereum Devlet Tahvili ve Hazine Bonosunun Yerini Alacak!
Ekonomist: Ethereum Devlet Tahvili ve Hazine Bonosunun Yerini Alacak!

Ekonomist: Ethereum Devlet Tahvili ve Hazine Bonosunun Yerini Alacak!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) her zaman yatırımcılar için bir değer deposu olarak kalırken, Ethereum (ETH) son zamanlarda artan kurumsal ilgi görüyor. Ethereum bir Proof-of-Stake (Hisse Kanıtı) Blockchain’i modeline doğru ilerlerken, analistler Ethereum’un geleceği konusunda aşırı derecede iyimser.

Ethereum yeni devlet tahvili olma potansiyeline sahip

Popüler makro analist ve ekonomist  Natasha Che, Ethereum’un risksiz bir varlık sınıfı olarak daha da değer kazanacağını açıklıyor. ETH’nin yeni devlet tahvili olma potansiyeline sahip olduğunu belirtiyor. Natasha, Hisse Kanıtı (PoS) ile Ethereum Blockchain’in baskın bir Blockchain olacağını ve burada stake edilen ETH’nin risksiz bir varlık sınıfı olarak ABD hazine bonosunun yerini alacağını belirtiyor.

CryptoQuant CEO'sundan Kritik Ethereum (ETH) Uyarısı: Hazır Olun!

Şu anda ABD hazine bonolarını satın almak, ABD GSYİH’sından dolaylı bir pay almakla aynı şey. Dolayısıyla buradaki yatırım riski piyasadaki diğer varlıklardan çok daha düşüktür. Tahvil, hisse senedi ve mülk gibi diğer tüm varlık sınıfları, ABD hazine bonosuna dayalı olarak fiyat esaslarını belirler.

ETH risksiz varlık olarak hazine bonolarının yerinİ alabilir

Analist, Ethereum’un gerçek ekonomiyi güçlendirecek kadar yetenekli bir kamu Blockchain’i olduğunu belirtiyor. Daha fazla açıklama getiren Natasha, Ethereum Blockchain’in ağdaki herhangi bir ETH ve ERC20 işlemi için bir gaz ücreti topladığını belirtiyor. Böylece, artan ağ etkinliği ile ücret buna göre artar. Bu, ETH Blockchain ağında gerçekleşen tüm ekonomik faaliyetlerden KDV toplamaya benzer. Şu anda, DeFi ve NFT’nin yükselişi, Ethereum ekossiteminde yeni ekonomik aktiviteyi körüklüyor.

Ethereum sisteminde ilginç olan şey, dünyanın dört bir yanındaki insanlardan vergi toplayabilmesidir. Böylece, Ethereum “gerçek ekonomi” ile bütünleştiğinden, ücret geliri dünya çapında gerçekleşen gerçek ekonomik faaliyetlerin miktarını izlemeye başlayacaktır. Sonuç olarak, Ethereum ücreti dünya GSYİH büyümesine katkıda bulunmaya başlayacak. Analist Natasha Che şu açıklamayı yaptı:

ABD hazine bonosunun neden risksiz varlıklar olarak kabul edildiğini hatırlıyor musunuz? Çünkü dünyanın en büyük ekonomisinden gelen vergi gelirleriyle destekleniyorlar. Ancak gaz ücretleri tüm dünya ekonomisinden elde edilen ”vergi gelirleri” olduğundan, ethereum risksiz varlık oyununda tek başına ABD hazine bonolarını yenebilir.

Ethereum Proof of Stake (hisse kanıtı) yeni bir gelir akışı yaratacak

Ayrıca, Ethereum Blockchain‘in Proof-of-Stake (PoS) modeline geçiş elde etmesiyle, ETH stakerları için yeni bir gelir akışı yaratacağını da belirtiyor. Üstelik Bitcoin’in ağır yatırım gerektiren PoW modelinin aksine, herkes Ethereum’u stake edebilir. Natasha, bunun hazine bonosu satın almak kadar basit olacağını belirtiyor ve şöyle açıklıyor.

Ethereum’un bunu başarması yıllar alacak olsa da, bu mümkün. Eğer Ethereum baskın akıllı sözleşme zinciri olarak durumunu korursa ve dünya ölçeğinde giderek daha fazla gerçek faaliyete güç vermek için büyürse, zaman içinde getiri küresel büyümeyi  küresel enflasyonu izleyecek.

Bununla birlikte, tüm bu varsayımın bir uyarısı, ETH arz büyümesinin herhangi bir zamanda enflasyondan daha yüksek olması gerektiğidir. Şu anda, ETH arz artışı yılda yüzde 4,5’tir. Ve fiat para biriminin enflasyonu yıldaise yüzde  2-3’tür.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Ekonomist: Ethereum Devlet Tahvili ve Hazine Bonosunun Yerini Alacak!