featured

Tarih Tekerrür Ederse Bitcoin (BTC) Fiyatı Nisan Ayında Bu Seviyeye Ulaşacak

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nisan, tarihsel olarak Bitcoin (BTC) için en kazançlı ay oldu. Lider kripto para birimi 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyelerini kaydetmesine rağmen, BTC Mart ayında çift haneli kayıplar yaşadı.

Bitcoin Nisan Ayında Ortalama Yüzde 51 Kazanç elde Ediyor

Bitcoin, 60 bin dolar’ın üzerinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşırken, an itibariyle 57.955 dolar seviyesinde işlem görüyor. Lider dijital para birimi bir süredir hızlı ivmesinden yoksun kaldı ve 6 milyar dolarlık Bitcoin opsiyonlarının süresi 26 Mart’ta dolduğu için oynak bir fiyat hareketi izledi.

Bitcoin’in tarihsel verilerine göre Nisan, dijital para birimi için devasa bir yükseliş ayı oldu. CoinCorner kripto borsası CEO’su Danny Scott’a göre, son on yıldaki fiyat verileri, Nisan ayında Bitcoin için ortalama yüzde 51’lik bir kazanç ortaya çıkardı.

Scott ayrıca, Bitcoin’in 2014’te (yüzde -6) ve 2015’te (yüzde -4) kayıplara tanık olduğu yalnızca iki Nisan olduğunu belirtti. Önde gelen dijital varlık için Nisan ayında ortalama yüzde 51’lik bir kazanç göz önüne alındığında, bu, Bitcoin’in önümüzdeki ay 80 bin doların üzerine çıkabileceği anlamına gelebilir.

Scott’a göre, Elon Musk’ın Tesla aracılığıyla yaptığı duyuruyla lider kripto para birimini onaylamasının ardından, Wall Street devleri dünyadaki diğer ülkelerle birlikte aynı şeyi takip edebilir.

Bağımsız varlık fonları zaten Bitcoin’e yatırım yapmaya başladı. Özellikle, Singapur’un hükümet fonu Temasek madencilerden BTC satın alıyor. NYDIG’den Robert Gutmann, geçtiğimiz hafta firmanın, bağımsız servet fonlarıyla kripto para sektörüne girme konusunda görüşmelerde bulunduğunu açıkladı.

Nisan Ayında Toparlanma Bekleniyor

Bitcoin fiyat tahminleri Nisan ayı için oldukça olumlu, çünkü yatırımcılar kripto para borsası Coinbase’in NASDAQ üzerindeki doğrudan listelemesinin etkilerine dayanarak önümüzdeki haftalarda bahislerini koyuyorlar.

Deribit’in verileri, Mart BTC opsiyonlarının sona ermesine rağmen, 2 milyar dolarlık açık pozisyon ile Nisan’daki görünümün daha yükselişe geçtiğini gösteriyor.

Aylık opsiyonların sona ermesi döneminde fiyattaki geri çekilmelerin ardından, Bitcoin fiyatı, geçmiş verilere göre daha sonra yükseldi. Kripto borsası FTX CEO’su Sam Bankman şunları söyledi:

”BTC türevleri yıllardır spot piyasaların ana itici güçleri olmuştur. En azından 2018’den beri, türevler spot hamlelerden daha fazla hareket ediyor.”

Bununla birlikte, CoinGecko’nun baş işletme sorumlusu Bobby Ong, Bitcoin’in performansının Nisan ayında güçlü olması durumunda bunun sadece bir tesadüf olabileceğini öne sürüyor.’

Bitcoin’in tarihsel olarak Nisan ayında yükselişinin iyi bir nedeni yoktu ve Ong’a göre, bu kripto para biriminin Mart ayındaki düşük performansından kaynaklanıyor olabilir; bu nedenle Nisan fiyatlarında bir toparlanma yaşanıyor.

Tarih Tekerrür Ederse Bitcoin (BTC) Fiyatı Nisan Ayında Bu Seviyeye Ulaşacak