Bitcoin Düşmeye Devam Ediyor! Peki Sırada Ne Var?
Bitcoin Düşmeye Devam Ediyor! Peki Sırada Ne Var?

Bitcoin HODL’ları Satmıyor: Hareket Etmeyen BTC Arzı 3 Ayın En Düşük Seviyesinde

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para analiz şirketi Glassnode’un sağladığı verilere, Bitcoin (BTC) HODL’ları uzun zamandır elindeki BTC’leri satmaktan kaçınıyor.

Glassnode’un “BTC Yüzde Arz Son Aktif 2+ Yıl” göstergesine göre, en son iki yıldan uzun bir süre önce hareket eden Bitcoin miktarı üç ayın en düşük seviyesi olan yüzde 45,364’ü gördü.

Bu eğilim, 2018’de ve öncesinde son boğa döngüsünün zirvesini satın alan Bitcoin HODL’larının, lider kripto para biriminin daha da yükseleceğine olan inançlarını yansıtıyor. İlginç bir şekilde, grafikte görülen Aralık 2020’deki yükseliş, birçok HODL’un yaklaşık 20.000 dolar civarında büyük oranda ellerindeki BTC’leri sattıklarını gösteriyor.

Bitcoin fiyatı HODL’ların ellerindeki BTC’leri hızla satmaya başlamalarının ardından genelde ciddi bir düzeltme yaşıyor. Önceki boğa döngülerinde, HODL’ların pozisyonlarından kar aldıkları satışları yüzde 50 gibi devasa oranlarda hızlı düşüşlere neden oldu ve tüm kripto para piyasasının kısa süre içinde yüksek oranlarda düşmesiyle sonuçlanmıştı.

Bitcoin HODL’ları Satmıyor: Hareket Etmeyen BTC Arzı 3 Ayın En Düşük Seviyesinde