featured

Bitcoin (BTC) Tutan Adreslerin Sayısı Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesinde

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aktif olarak Bitcoin (BTC) tutan adres sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Parabolik olarak büyüme gösteren ve sıfır olmayan Bitcoin adreslerinin sayısı bu Cuma günü erken saatlerde tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 36.896.000’e ulaştı. Glassnode tarafından sağlan verilere göre bu sayı, Pazar günü öğleden sonra 36.770.000’e düştü.

Bitcoin ve kripto para birimlerinin blockchain teknolojisi  ile birlikte daha yaygın hale gelmesiyle, Bitcoin tutan adres sayısı da zamanla artışını sürdürecektir. Kripto para piyasasına artan kurumsal ve perakende ilgi yeni zirvelerin belirlenmesi için bir işaret olarak kabul ediliyor.

Bitcoin’in Fiyatı ve Sıfır Olmayan Adres Sayısı Arasındaki İlişki

Bitcoin’in son boğa koşusunun zirvesinde, toplam 28 milyon adet aktif sıfır olmayan BTC adresi vardı. Bitcoin’in fiyatı 19 bin dolar yüksek seviyesinden 6.000 dolar seviyesine düştüğünde ise bu sayı yüzde 25 oranında keskin bir düşüş yaşadı ve 7 milyon seviyesine geriledi.

Ancak o zamandan beri garip bir şekilde iki değişken arasında net bir ilişki bulunmuyor. Kripto paraların fiyatları dalgalanmaya devam ederken, sıfır olmayan adreslerin sayısı ise istikrarlı bir şekilde artmaya devam etti. Dahası, Bitcoin 12 Mart 2020’de yüzde 50 düşüş yaşadığında, sıfır olmayan toplam adres sayısında artış yaşandı.

İncelenen iki zaman dilimi arasındaki temel fark, Bitcoin’in artık niş bir yatırım olmamasıdır. Statistica’ya göre dünyadaki kripto para ATM sayısı 2018 yılından bu yana yüzde 750 artış gösterdi. Yalnızca bu yıl, finans devleri Square, PayPal, Microsoft gibi büyük şirketlerin Bitcoin’i geçerli bir ödeme şekli olarak kabul etti.

Geçmiş veriler ele alındığında, sıfır olmayan adreslerin sayısının 2018 yılının başlarından bu yana, BTC’nin fiyat hareketinin bağımlı bir değişkeni olmadığını gösteriyor. Bu nedenle, toplam adreslerdeki artışın doğrudan Bitcoin’in yükselişine eşit olmadığı sonucuna varabiliriz. Yine de cüzdan sayısında yaşanan güçlü artış, Bitcoin’in büyümek için çok daha fazla ihtimali olduğunu gösteriyor.

Bitcoin (BTC) Tutan Adreslerin Sayısı Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesinde