featured

Sıcak Gelişme! Ripple (XRP) Kripto Para Borsalarında Tekrar Listelenebilir!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

”RelistXRP” (XRP’yi tekrar listele) hashtag’i Twitter’da ses getirmeye devam ediyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Ripple’a açtığı davada, geçen Cuma günü, Ripple lehine iki “sürpriz duyum” yaratan bir duruşmanın ardından, XRP topluluğu, tokenın bir kez daha dünya çapındaki borsalarda listelenebileceğini umuyor.

Yargıç Sarah Netburn, duruşma sırasında SEC’in avukatına, teorisine dayanarak XRP satan herkesin sonuç olarak dolaylı yoldan yasadışı menkul kıymetler sattığını söyledi. Ancak, düzenleyicinin avukatının durumun böyle olmadığına işaret ettiği bildirildi.

Bir SEC avukatı duruşmada “yalnızca Ripple ve Ripple’ın bağlı kuruluşlarının” XRP’yi yasadışı olarak satmakla suçlanabileceğini belirtmişti. Avukat Jeremy Hogan, XRP’yi iki ay önce listeden çıkaran borsaların menkul kıymetler yasalarını ihlal etmediğini ve XRP’yi tekrar satışa sunmaları halinde yasayı ihlal etmeyeceklerini bildirdi. Avukat ayrıca SEC’in borsalardan bir dizi açıklama talebi almış olabileceğini de belirtti.

Duruşmadan bu yana SEC, konu hakkında henüz yorum yapmadı, ancak Twitter’da ”relistXRP” büyük etki yaratıyor. Cumartesi günü Avustralya’da hashtag “trend” olduktan sonra, XRP topluluğu dün ABD’de aynısını yapmayı başardı.

Farklı Görüşler

Bununla birlikte, SEC’in “sadece Ripple ve Ripple’ın bağlı kuruluşları” ifadesinin yorumu düşünüldüğünden daha tartışmalı bir ifade olarak görünüyor. Ancak birkaç saat önce, kripto avukatı Jeremy Hogan, “bağlı kuruluş” teriminin 1933 Menkul Kıymetler Kanunu’nun 405. maddesinde tanımlandığını açıkladı. Hogan, borsaların XRP’yi yeniden listelemesinin bir sakıncası olmadığını iddia etti.

Hogan, “Söyleyin Coinbase, Ripple sizi kontrol ediyor mu?” dedi. Bununla birlikte, XRP topluluğundaki bir başka popüler avukat Jesse Hynes, “kripto borsalarının bir satıcı olduğu ve bu nedenle  5. maddede  muaf olmadığı” mevzusunun tartışılabileceğini söyledi.

Hynes, Hogan’ın iddialarının hukuk dışı olduğunu ve mahkeme sonuçlanmadan, borsaların tokenı tekrar listelemesinin tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini bildirdi.

Konuyla ilgili henüz kripto para borsalarından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Sıcak Gelişme! Ripple (XRP) Kripto Para Borsalarında Tekrar Listelenebilir!