featured

Daha önce Bitcoin için 10 bin doları bilmişti… Şimdi ise bu sinyali üretiyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nisan ayının başında Divergence Analysis’in (DVAN) Alım ve Satım Baskısı Endeksi Bitcoin için al sinyali üretmiş ve lider kripto para bunun ardından 7000 dolar seviyelerinden 10 bin doların üzerine çıkmıştı. Aynı gösterge ocak ayında Bitcoinde bir artışa işaret etti ve şubat ayı başında fiyat 10 bin doları aştı.

Bloomberge göre BTCnin fiyatını trend çizgisini ve ideal başlangıç ​​noktalarını izleyen DVAN göstergesi şu anda bir satış sinyali gösteriyor. Gösterge Bitcoinin 2020 rallisinin gecikebileceğini ve ilk destek hattının 9 bin 500 dolar olduğunu gösteriyor.

BİTCOİN ANALAZİ İÇİN TIKLAYIN

Öte yandan Kripto para analiz firması Santiment de Bitcoin’in bir ralli elde edebilmesi için psikolojik sınır olan 10 bin doları aşma denemelerini inceledi. “Dikkatli iyimserliğine” rağmen firma BTCdeki işlem hacminin diğer kripto para birimlerine kıyasla hala “kral” olduğunu vurguluyor ancak yeni bir ralli için hacimde önemli bir artış olması gerekiyor.

Santimentin konu hakkındaki yorumu şu şekildeydi:

“Artan fiyat ve düşen işlem hacmi havada ayı piyasası kokusuna neden oluyor. Bu aynı zamanda 10 bin dolarlık ikinci denemenin üstesinden gelmek amacıyla da gözlendi ancak başarısız oldu.”

Santiment ayrıca tüm Bitcoin sahiplerinin ortalama kârlılığını hesaplayan MVRV Long/Short Farklılığı İndikatörünün de boğa sinyaline döndüğünü belirtiyor:

“Tarihsel olarak MVRV Uzun / Kısa farkı 0ın üzerine çıkmaya başladığında bir ayı döngüsünün sona erdiği ve fiyatın yukarı doğru hareket ettiği anlaşılmaktadır. Ve birkaç gün önce 0ın üstüne çıktık. Eğer uzaylılar gelir ve dünyayı ele geçirmezlerse veya beklenmedik bir olay yoksa bu koşuya devam edebiliriz. ”

Bitcoin yatırımcıları trend konusunda endişeli

Kripto piyasalarının genel duygusuna gelince Santiment Twitter verilerine göre yatırımcıların BTCnin kısa vadeli trendinden korktuğunu gösteriyor. Traderlar haziran 2019da aynı duyguyu taşıyordu. O zaman Santiment olumsuz bir seyir gösterdi ve BTC 8 bin 500 dolardan 7 bin 800 dolara düştü.

Daha önce Bitcoin için 10 bin doları bilmişti… Şimdi ise bu sinyali üretiyor