featured

CoinFlux kripto borsası sahibi, 1.8 milyon dolarlık Bitcoin i aklamaktan suçlu bulundu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Vlad-Călin Nistor ve bir araba yıkama sahibi de dahil olmak üzere 14 sanık ABD sakinlerini dolandırmak için ulusötesi ve çok milyon dolarlık bir programdaki rollerinden suçlu bulundu. 

ABD Adalet Bakanlığından (DOJ) Perşembe günü yapılan bir duyuruya göredava Kentucky Doğu Bölge Mahkemesinde yapıldı. Duyuru suçlamalardan dördünün son 24 gün içinde Romen vatandaşları tarafından yapıldığını ve iki tanesinin son 24 saatte gerçekleştiğini bildirdi.

Sanıklar gerçekte var olmayan malları satarak ABD sakinlerinden milyonlarca doları dolandırıp haraç eden bir komplo ve çevrimiçi müzayede sahtekarlığına karıştı. 

Popescu Bitcoini hileli yollarla topladı. Bunu yapmasında çevrimiçi dolandırıcılıklar ile yardımcı komploculardan kripto para almak ve parayı Nistora gönderme amacı vardı. Nistor CoinFlux aracılığıyla üretilen fonları aktaracak kripto para birimini fiat para birimi ile değiştirecek ve daha sonra fonları çalışanların ve aile üyelerinin isimleri altında banka hesaplarına yatıracaktı. 

ABD Dijital Soruşturma Dairesi Başkan Yardımcısı Michael DAmbrosio “Dijital para birimleri ve sınır ötesi örgütsel stratejiler kullanarak bu suç örgütü kolluk kuvvetlerinin ulaşamayacağına inandı” dedi. Ancak bu başarılı soruşturma sürekli uluslararası işbirliği ile siber suçluları nerede oldukları farketmeksizin eylemlerinden sorumlu tutabilecek.

Nistor Aralık 2018de uluslararası bir emirle tutuklandı ve ABDye iade edildi. Sanıklar şimdi hapis cezasını bekliyor. 

CoinFlux kripto borsası sahibi, 1.8 milyon dolarlık Bitcoin i aklamaktan suçlu bulundu