featured

Gold Bug Schiff, Fed Yorumlarından Sonra Bitcoin Fiat ı Aradı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Peter Schiff Fed ile Bitcoinin fiat para birimi olarak sınıflandırılması gerektiğini kabul etti.

Ekonomist finansal yorumcu ve altın savunucusu Peter Schiff Bitcoini bir kez daha tweetledi bu da ona fiat para birimi – ABD doları gibi bölgesel para birimlerinin adı gibi.

“Fed Bitcoini doğru buldu” dedi Schiff 20 Haziran tarihli bir tweette şunları ekledi:

“Gerçek değere sahip altının aksine fiat ile kategorize ediyor. Bitcoinde değiş tokuş edildiği gibi yeni bir şey görmüyor. Hem geleneksel hem de kripto fiatlara olan güven kaybolduğu için yatırımcılar altına dönecek.”

ABD Fed sınıflandırmalı Bitcoin fiat

New York Federal Rezerv Bankasının gözetiminde bir blog olan 18 Haziranda yayınlanan Liberty Street Economics Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin kripto endüstrisinin belirttiği gibi “yeni bir para türü” olmadığını sadece farklı bir biçimde nakit olduğunu belirtti.

Makale paranın kendisi ile insanların işlem yapma veya kullanma şekli arasındaki farka işaret etti. “Güvenilir bir ortak olmadan – Bitcoinin tanımlayıcı bir özelliği – elektronik borsalar yapabilme yeteneği kökten yenidir” dedi.

“Bitcoin yeni bir para sınıfı değil yeni bir değişim mekanizmasıdır ve bu tür bir değişim mekanizması çeşitli para türlerinin yanı sıra diğer varlık türlerini de destekleyebilir.”

Peter Schiff genellikle altını tercih ediyor

Konuyla ilgili bir dizi yorumdan sonra Peter Schiff kripto alanında her gün kriptodan altın alan biri olarak tanındı.

25 Şubat 2020 tweette Schiff şunları söyledi:

“Bitcoin P.T Barnumdan başka bir şeyi kanıtlamak için yeterince uzun sürmedi. Her dakika doğan bir enayi var ve birçoğu Bitcoine sahip.”

Nisan 2020de ekonomist önümüzdeki yıllarda yükselen altın fiyatlarını ve Bitcoin değerini düşürmeyi de öngördü. Ayrıca Mart ayında Bitcoin yatırımcılarını aptallar olarak adlandırdı.

Gold Bug Schiff, Fed Yorumlarından Sonra Bitcoin Fiat ı Aradı