featured

Wright ın doktora tezi, intihal iddiasıyla üniversiteden kaldırıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

 

Bitcoinin yaratıcısı olduğunu iddia eden Avustralyalı bilgisayar bilimcisi Craig Wrightın intihal şüpheleri nedeniyle doktora tezi üniversiteden çıkarıldı. 

Mayıs ayının başlarında Avustralyanın Melbourne kentindeki Charles Sturt Üniversitesi Wrightın yayınlarına yönelik iddialar hakkında bir soruşturma başlattı. Şimdi bildirildiğine göre ‘The quantification of Information Systems Risk a Look at Quantita kendi web sitesinden kaldırıldı.

Wrightın yıllar boyunca inşa ettiği genel itibarı nedeniyle bu kripto para meraklıları için sürpriz olarak gelmiyor.

Kendisini Dr Wright olarak sunduğu 1 milyar dolarlık bir federal mahkeme davasını savunuyor. Sahte yayınların ortaya çıkması ile birlikte mahkemedeki duruşunun daha da zayıflayacağına inanılıyor. Daha önce dava ile ilgili olarak mahkemeye sahte belge sunduğu kanıtlandı.

Wright Bitcoin kuruluşunda bir işe başvurdu

Mahkeme dosyalamalarından bir alıntıda bildirildiğine göre Wrightın Gavin Andersena bir Bitcoin kuruluşunda çalışmak üzere başvurduğu tespit edildi. Andersenin ise başvurusunu görmezden geldiği söyleniyor.

Önde gelen mümin ve destekçi Calvin Ayre ile alay konusu olan Coingeekin yatırımcısı ve sahibi yine Monero yaratıcısı Riccardo Spagni tarafından tiye alındı.

Sonunda tartışmalı hale geldi mi?

Ayrıca son zamanlarda bu argüman kripto borsalarında çok nadiren etkili oldu ve bu mesele sonunda bir tartışma konusu haline geldi. Kripto para birimi çevreleri arasında Wrighta karşı daha geniş bir fikir birliği olsa da Bitcoin SVnin bazı savunucuları umutlarını yitirmemiş gibi görünüyor. Bitcoin çatalı geçen yıl telif hakkı histerisinden bu yana önemli miktarda çekiş kaybına uğradı.

BSVnin gerçekleşen toplam piyasa değeri Bitcoinnin % 1.56sıdır. Madencilik hash oranı Bitcoinin toplam hash  oranının % 1-2 aralığındadır.

Wright ın doktora tezi, intihal iddiasıyla üniversiteden kaldırıldı