featured

Bitcoin de 10 bin doların aşılması uyuyan bir devi uyandırmış olabilir

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoinin 10 bin ABD dolarını aşması uzun zamandır bekleniyordu. Yaklaşık üç aylık sönük bir dönemin ardından Bitcoin Mart 2019dan bu yana en durgun işlem döneminden 10 bin doların üzerine hızlı bir artışla atladı. Şimdi bu hamle boğa piyasasına sıçramayı bekleyen bir uyuyan bir devi uyandırmış gibi görünüyor.

Chainalysisin yakın tarihli bir raporuna göre Bitcoin’in fiyatındaki durgunluk kripto para biriminin hareketinde durgunluğa katkıda bulundu. Raporda Temmuz 2020nin başlarında fiyatın 9 bin 200 dolar olduğu bir zamanda kazanılan tüm Bitcoinin yüzde 56sının “bir yıldan fazla bir süredir mevcut adresinde” tutulduğu belirtildi. Bu geçen yıl 5 bin ila 13 bin dolar arasında değişen fiyatlara rağmen tüm Bitcoinin belirgin bir çoğunluğunun hareket etmediği ve durgun kaldığı anlamına geliyordu.

Ayrıca bu Bitcoinlerden yüzde 80i “likit olmayan” idi. Raporda “likit olmayan” bir işletme tarafından bir cüzdanda veya bağlı adres grubunda tutulan ve ortalama olarak aldıkları Bitcoinin dörtte birinden daha azını gönderen Bitcoin olarak tanımlandı. Bu çıkarılan tüm Bitcoinin yüzde 80inin alınan herhangi bir Bitcoin göndererek tanımlanan tasfiyelerin dörtte birinden azını gördüğü anlamına geliyor.

Raporun sonuçlandırılması çoğu yatırımcının “hodling” hissini yineledi…

“Bu veriler bizi çoğu Bitcoinin uzun vadeli bir yatırım olarak tutulduğu ve nadiren hareket ettiği sonucuna götürüyor.“

Aslında “eski soğuk Bitcoin” eğilimi 2020 yılının ikinci çeyreğinde [Nisan – Haziran] “likit olmayan” Bitcoinde yüzde 3 ve durgun Bitcoinde yüzde 2 artışla bir önceki çeyreğe göre devam etti. Bu artışın bir nedeni Mayıs ayından bu yana fiyat hareketinin olmaması veya çeyreğin ortası için planlanan halving olabilir.

Kayıp ve daha uzun süre kilitli diğer Bitcoinlerden vazgeçildiğinde hareketi gören azınlık Bitcoinin yüzde 10u 15 milyar dolarlık bir fiyatla tahmini 1.77 milyon Bitcoin hızlı işlem gördü.

“Söylemek için henüz çok erken olsa da  hareketsiz bu cüzdanların mürekkepleri yükselişi tetikleyeceğine dair bir sezi var.”

Chainalysis marketlerine göre “likit olmayan” Bitcoin büyük bir düşüş kaydetti. Geçtiğimiz dört hafta boyunca “likit olmayan” Bitcoin Nisan ayından bu yana görülen en büyük düşüş olan ortalama 24 bin 180 BTC azaldı.

Yine de bu hareketsiz hesaplar fiyat 13 bin dolardan yüksek olduğunda aktif değildi ve şimdi fiyat 11 bin 500 dolarda olduğunda 268 milyon dolarlık bir transfer yaptılar. Ve bu da çok önemli bir gösterge.

Bitcoin de 10 bin doların aşılması uyuyan bir devi uyandırmış olabilir