featured

Trilyon dolarlık kurtarma işlemi iyi bitmeyecek

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rogers Holdings Yönetim Kurulu Başkanı yatırımcı Jim Rogers kısa bir süre önce bir röportajda merkez bankası kurtarma işlemlerinin ekonomik çöküşe yol açacağı konusunda uyardı.

Küresel merkez bankaları ülkelerin kendi ekonomilerini canlandırmalarına yardımcı olmak için trilyonlarca dolar basıyor. S&P 500 % 50 arttı ve 23 Marttan bu yana yavaşlama belirtisi göstermemesine karşın Rogers kurtarma planının uzun vadede olumlu neticeleneceğine inanmıyor.

Aslında Rogers ABD pazarının “bitmeyi bekleyen” bir balon olduğunu düşünüyor :

“ABDde Kasım ayında bir seçim olduğunu ve tüm bu kişilerin yeniden seçilmek istediğini unutmayın. Seni beni ve çocuklarımızı umursamıyorlar. Kasım ayını önemsiyorlar. Yani piyasalar bir süre daha iyi olacak.”

Rogers altın gümüş sahibi olduğunu ve tarımda kendinden emin olduğunu açıkladı. Ayrıca pandemiden ciddi şekilde etkilenen ulaşım havayolları turizm ve diğer endüstriler için de iddiaya girecek kadar güvendiğini söyledi: 

“Geçen hafta Rusyada bir nakliye şirketi ve Çinde bir şarap şirketi aldım. Bunları ayı piyasası tekrar vursa bile muhtemelen çok fazla düşmeyecek.”

Bir önceki röportajda Rogers ortaya çıktığı ilk dönemlerinde BTCye yatırım yapması gerektiğini söyleyerek pişmanlığını dile getirdi. Anthony Pompliano geçtiğimiz günlerde Bitcoinin piyasa kapitalizasyonunun 10 yıldan daha kısa bir sürede altınları geçeceği öngörüsünde bulundu.

Trilyon dolarlık kurtarma işlemi iyi bitmeyecek