featured

Rusya’nın en büyük kripto para sitelerinden biri engellendi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusyadaki büyük bir kripto para birimi sitesi olan BestChange.ru milletvekillerinin ülkenin kripto mevzuatını kabul etmesinden kısa bir süre sonra engellendi.

Yaklaşık 400 yerel kripto borsası web sitesinin bir toplayıcısı olan BestChange.ru web sitesi 26 Ağustosta Rus telekom düzenleyicisi Roskomnadzor tarafından engellendi.

BestChange.rudaki duyuruya göre web sitesi hala VPN hizmetlerinin yanı sıra BestChange.net gibi ayna web sitelerinin aracılığıyla kullanılabiliyor.

Başka siteler de var

Yerel sosyal medya VK.comda yapılan bir duyuruya göre BestChange.ru web sitesi “Bitcoin kripto para biriminden bahsedildiği” için bir dizi başka endüstri sitesiyle birlikte engellendi.

Roskomnadzor cryptowikipedia.ru ve coinpost.ru gibi web sitelerinin yanı sıra BestChange.ruyu da engelledi.

Verilere göre web siteleri “Bitcoin ve bu para birimini kullanarak bazı ürünler satın almayı teklif ediyordu. Mahkeme kayıtlarına göre Bitcoin gibi kripto para birimlerinin Rusyada ödeme için kullanılması yasak olduğundan bu hizmetler hakkındaki bilgilerin web siteleri tarafından dağıtılması yasa dışı.

BestChange.ru görünüşe göre Rusyadaki en büyük kripto web sitelerinden biri. Web sitesi analiz aracı SimilarWebden alınan verilere göre BestChange bu yıl istikrarlı bir şekilde büyüyerek Temmuz 2020de 33 milyon kullanıcıya ulaştı. Web sitesi her platform için doğrulama ve derecelendirme sağlamanın yanı sıra kripto değişim hizmetlerinin bir listesini de sunuyor.

BestChange.ru web sitesi daha önce birçok kez engellendi. Rus haber ajansı RBC tarafından bildirildiği üzere web sitesi ilk olarak 2017de engellendi. Rapora göre web sitesi VPN gibi hizmetlerin kullanımıyla kullanılabilir durumda kaldı. Roskomnadzorun 2019da BestChange.ruyu tekrar engellediği bildirildi ve Bitcoin hakkında bilgi dağıtımının “Federal yasalara aykırı olduğunu ve Rusya topraklarında yasak olduğunu” iddia etti.

Haber Rusyanın kripto para birimi endüstrisiyle ilgili ilk yasasını nihayet geçirmesinden kısa bir süre sonra geliyor. Devlet Başkanı Vladimir Putin tasarıyı 31 Temmuzda imzaladığında Bitcoin gibi kripto para birimleriyle yapılan ödemeler Ocak 2021den itibaren Rusyanın topraklarında yasa dışı hale gelecek.

Rusya’nın en büyük kripto para sitelerinden biri engellendi