İşte 2021 Yılında Madencilik İçin En İyi 3 Kripto Para Birimi!
İşte 2021 Yılında Madencilik İçin En İyi 3 Kripto Para Birimi!

İşte 2021 Yılında Madencilik İçin En İyi 3 Kripto Para Birimi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yıl kripto para birimlerinde ortaya çıkan büyük artışlar 2021’de hangi kripto para birimlerinin daha karlı olduğu konusundaki tartışmaları da yeniden gündeme getirdi. Bitcoin’in bu konuda en iyi seçenek olmadığı ortaya çıktı. BTC, madencilik açısından en karlı kripto para birimi olmaktan oldukça uzaktı ve en çevre dostu olmadığı için de eleştiri oklarının hedefi haline geldi. Gerçek şu ki, gelecek vaat eden diğer kripto para birimleri ortaya çıkıyor ve bu süreçte başarıya ulaşıyorlar. Utopia CRP, Litecoin ve Grin 2021’de bu bağlamda ön plana çıkan projeler.

Utopia Crypto CRP

Crypton (CRP), Utopia P2P ekosistemindeki ana ödeme aracı olan tamamen merkeziytsiz ve çığır açan bir kripto para birimidir. Utopia P2P, internet güvenliği sorunlarını çözen benzersiz bir merkekiyetsiz ekosistemdir. Her kullanıcının anonimliğini ve gizliliğini sağlar. Eşler arası bir ağ üzerine kurulu ve mesajlaşma ve hatta CRP kripto para birimi madenciliği için ayrı araçları büyük geliştirme potansiyeline sahip, inanılmaz derecede kullanıcı dostu tek bir üründe birleştirir. Crypton, oluşturulmuş ve hazır ve gelişmekte olan güçlü bir proje tarafından destekleniyor.Kripto paranın ve projenin popülerleşmesini ve gelişmesini engelleyen tek şey, projeye gereken ilgiyi göstermediği için bir ICO’nun olmaması. Ancak, giderek daha fazla kullanıcı proje hakkında konuşmaya ve avantajlarını sosyal ağlarda paylaşmaya başlıyor. Ayrıca diğer coinlerin aksine güçlü bir CPU, GPU veya HDD gerektirmez.


CRP, herhangi bir harici düzenleme ve kontrol riskinden uzak olduğu için tüm çevrimiçi ödemelerin gizliliğini sağlar. Hiç kimse CRP’nin piyasa oranını etkileyemez veya Utopia ağının ve CRP kripto para biriminin kontrolünü ele geçiremez veya çevrimiçi işlemler hakkında herhangi bir veri alamaz. CRP madenciliği, doğrudan evden çevre dostu coin’ler çıkarmanın benzersiz bir yolu aslında. Bu işlem için kripto para madenciliği çiftlikleri oluşturmanıza veya pahalı ekipman satın almanıza gerek yok. Bunun yerine, CRP madenciliği yalnızca internet ve modern performans standartlarını karşılayan çalışan bir bilgisayar gerektirir. Madenciliğe başlamak için kullanıcının Utopia P2P ekosistemini indirmesi ve kaydolması yeterli. Ardından, VPS sunucusundaki Linux konsoluna özel bir UAM botu yüklemeleri yeterli. Bot, ağ çalışmasını hiçbir şekilde etkilemez ve performansı yavaşlatmaz. Ayrıca, büyük miktarda bellek almaz. Ancak her kullanıcı dilerse başka bir bilgisayarda ücretsiz bir sunucu kullanarak veya ek bir VPS veya VDS satın alıp oraya Crypton madencilik botu kurarak madencilik sürecini hızlandırabilir. Ayrıca Crypton, Minimum Aylık Bakiyeniz şeklinde madencilik için bir ödül programına sahip. Çıkarılan tüm Crypton’lar, dahili bir kripto borsası veya başka herhangi bir kamu borsası kullanılarak satılabilir, takas edilebilir veya geri çekilebilir.

Litecoin

Litecoin, Bitcoin’in bir çatalı olan alternatif bir kriptografik para birimidir. Litecoin aynı zamanda bir kullanıcıdan diğerine para transferlerinin ve işlemlerinin gerçekleştirilebildiği eşler arası bir ödeme sistemi. Bu kripto para birimi, Bitcoin’e para aktarmak ve resmi olarak kripto para biriminde ödeme kabul eden perakende satış noktalarında mal satın almak ve hizmetler için ödeme yapmak için kullanılabilir. Uzmanlara göre, Litecoin’in şu anda diğer kripto para birimlerine göre tek bir avantajı var,  bu de, blokların hızlı bir şekilde onaylanması. Litecoin için blok oluşumu Bitcoin ile aynı şekilde gerçekleşir. Ayırt edici bir özellik, farklı karma arama işlevlerinin kullanılması. Litecoin Scrypt kullanır ve Bitcoin SHA-256 kullanır.

"Gümüş Bitcoin" Olan Litecoin Zirvelere Oynuyor!
 

Litecoin madenciliği, çoğunlukla işlemler olan belirli bir miktarda verinin işlenmesi için belirli ödemeler anlamına gelir. İşleme için işlemci ve ekran kartı kapasiteleri kullanılır. Ödül, bir bloğu çözerken ödenir.
Litecoin’i uzun süredir popüler yapan Bitcoin’e göre en büyük avantajı, bir bilgisayar aracılığıyla madencilik yapabilmesidir. Bugün Bitcoin ile sadece havuzlar, çiftlikler veya bulut madenciliği ile mümkün, ancak Litecoin ile her şey daha kolay. Bilgisayar üzerinden madencilik yapma imkanı, özel bir şifreleme algoritması ile gerçek oluyor.

Grin kripto para birimi

Grin, “herkes için kısıtlama ve sansür olmadan elektronik işlemler” sunan “anonim bir blockchain. Ve bu formülasyon, Grin ağının, arkasında matematiksel olarak sağlam bir kriptografinin olduğu, tam gizlilik ve ölçeklenebilirlik sunan MimbleWimble protokolü temelinde çalıştığı göz önüne alındığında oldukça adil. Grin kripto para birimi, ağ kullanıcıları arasında değer aktarma aracı olarak hareket eden projenin dahili para birimidir. Diğer kripto para blokajlarının çoğunda olduğu gibi, Grin tokenları madencilik sürecindeki katılımcılar için bir ödül olarak üretilir. Grin, PoW’da Cuckoo Cycle algoritmasını kullanır. Belleğe bağlı olduğu ve işlemcilerle çalışabildiği için ASIC madenciliğine dayanıklıdır. Bu, daha fazla insan coin’i çıkarabileceğinden, ağın merkeziyetsizliğini artırır.

CPU’da (yeni bir işlemci ve 8 GB bellek) ve GPU’da (6 GB’den) madencilik yapmak mümkün. Bazı havuzlar zaten coin’i destekliyor. GrinGoldMiner, Bminer ve NBMiner kullanılarak çıkarılır. Açık kaynaklı bir proje olduğu için Grin üzerinde geliştirici olarak çalışabilirsiniz. Altyapı henüz oluşturulmadı, ancak bu hala ileride.

Sonuç

Kripto para biriminin popülaritesinin zirvesinin 2021’de düştüğünü düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Bu konunun internette şu anda büyük bir hype olmasına rağmen, kripto para birimi henüz en yüksek popülerliğine ulaşmadı. Uzmanlara göre, kripto para birimi birkaç yıl içinde kullanıcıların hayatlarınadaha da derinlemesine girecek. Ve sonra, hayatında en az bir kez kripto para birimini duymamış ve kullanmamış kimse kalmayacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

İşte 2021 Yılında Madencilik İçin En İyi 3 Kripto Para Birimi!

Yorumlar kapalı.