featured

2021 de Bitcoin Ne Kadar Olacak? İşte Yatırımcıyı Heyecanlandıran 6 Popüler Tahmin!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin yeni rekor seviyelere ulaşırken gelecekte Bitcoin fiyatının ne kadar olacağını herkes merak içinde bekliyor. Fiyatları analiz eden ve tahminlerini paylaşan birçok insan var. Twitter’da birçok isim spekülasyon yapıyor.

Verilere göre Bitcoin boğa piyasası döngüsünde. 2020’de şimdiye kadar yüzde 200’ün üzerinde arttı. Tesla gibi birkaç hisse senedi dışında bütün varlıklardan daha iyi performans gösterdi.

Herkesin katıldığı bir nokt var: Bu ralli 2017 sonundaki ralliden farklı. Birincisi tüm zamanların en yüksek seviyesi açıkça aşıldı. İkincisi kurumsal yatırımcıların artması.

Merkez bankaları para politikası

Merkez bankaları tarafından uygulanan parasal genişleme hamleleri sayesinde Bitcoin için altı haneli fiyat tahminleri daha belirgin hale geldi.

Ray Dalio gibi milyarder yatırımcılar altının yanı sıra Bitcoine yatırım yapma fikrine de ısınmaya başlıyor. 8 Aralık’ta Reddit’te Dalio: 

 “Paramızın ve kredimizin değerini tehdit eden bir para ve kredi selinin içindeyiz ”diye yazdı.

Bitcoin 100 ila 200 bin doları görecek mi?

Mayıs ayında Morgan Creek CEO’su Mark Yusko BTC fiyatının önümüzdeki yıl 100 bin doları aşabileceğini söyledi. Bu açıklamadan bu yana fiyat iki katından fazla arttı ancak altı haneye ulaşmak için önümüzdeki 12 ay içinde kabaca yüzde 300 artması gerekiyor.

Bu tahmin aynı zamanda PlanB tarafından geliştirilen popüler Stok Akışı (S2F) modeline de uymaktadır. Geçen ay planB “arz kıtlığı” nedeniyle BTC’nin Aralık 2021’e kadar 100 bin dolar‘a ulaşacağından şüphe duymadığını söyledi.

PlanB geçen ay şunları söyledi “İnsanlar hala modelime inanıp inanmadığımı soruyor. Dürüst olmak gerekirse Bitcoin için geliştirilen S2FX doğru ve Bitcoin’in Aralık 2021’den önce 100 bin dolar ila 288 bin dolar arasında değerleneceğinden hiç şüphem yok.”

Bildirildiği gibi Bitcoin geçen ay S2F modelinin ortalama trend çizgisini yakaladı.

200 ila 300 bin doları tahmini düşük mü?

Diğer analistlere göre 200 bin dolarlık fiyat tahmini sıradan hale geliyor. Popüler analist Will Woo daha önce bahsedilen arz sıkıntısı nedeniyle borsalarda azalan BTC miktarına dikkat çekiyor.

Woo’ya göre bu teknik veriler ayılar için büyük bir soruna neden olacak.

“2021 sonunda BTC fiyatı için 200 bin dolar teklif eden modelim az bile görünüyor. 300 bin doların imkansız olduğunu söyleyemem 

Başka bir mesajda “2021 için böyle bir yükselişi hiç beklemiyordum. Bir yeniden birikim aşaması var. Spot piyasada önceki döngüden kabaca 2 kat daha uzun ve daha derin bir düşüş var.”

“Dijital altın” için 400 bin dolar  veya daha fazlası mümkün mü?

 İlginç bir şekilde en yükseliş tahminlerinden bazıları Bitcoin’in Aralık ayı başlarında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasının ve 2020’de altından daha iyi performans göstermesinin ardından geleneksel finans isimlerinden gelmeye başladı.

Örneğin Kasım ayında Citibank’tan bir analist müşterilerine Bitcoin’in 2021’de 318 bin dolara ulaşabileceğini söyledi.

Bu arada JPMorgan Bitcoin’in geleneksel yatırımcılar arasında artan popülaritesine işaret etmeye başlıyor. Aslında yatırım bankası devi Bitcoin’de zaten altının geniş çapta benimsenmesinden çok daha fazla potansiyel olduğunu düşünüyor.

Stratejistler müşterilere şunları söyledi:

“Bitcoinin kurumsal yatırımcılar tarafından benimsenmesi yeni başladı. Orta ve uzun vadedeki görünüşe göre altın bu kurumsal dalgalanmadan zarar görecek 

Bugün Bitcoin’in piyasa değeri altının yüzde 4’ünden az. Bu muazzam yukarı yönlü potansiyel 9 trilyon dolarlık piyasa değeri için açıklamaları mümkün kılıyor.

Morgan Creek’ten Anthony Pompliano 2021’de hala 100 bin doları hedefliyor olsa da BTC’nin uzun vadede 400 bin dolar hedefine doğru ilerleyeceğini düşünüyor. Bu arada Gemini borsasının kurucuları Tyler ve Cameron Winklevoss Bitcoin’in “altından daha iyi bir yatırım” olduğunu savunuyor. Bu fiyatın 500 bin dolara çıkmasının kaçınılmaz olduğu anlamına geliyor.

Cameron’a göre MicroStrategy ve önemli miktarlarda Bitcoin satın alan diğer yatırım firmaları büyük değişimin yalnızca ilk örnekleri. Wall Street yatırım portföyleri için sıradan hale geldikçe isimler artıyor ve Bitcoin’e ısınıyor. Winklevoss ikizleri Bitcoin’in değerinin önümüzdeki yıllarda artmaya devam etmesini bekliyor.

2021 de Bitcoin Ne Kadar Olacak? İşte Yatırımcıyı Heyecanlandıran 6 Popüler Tahmin!