featured

2021 Çöküşünü Bilen Analistten Kritik Bitcoin Yorumu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mayıs 2021 tarihinde gerçekleşen Bitcoin’in çöküşünü bilen kripto analisti Dave the Wave yakın zaman önce yaptığı paylaşımlarda lider kripto para birimine yönelik önemli tahminlerde bulundu. Analist, Bitcoin (BTC)’in bu yıl altı haneli fiyat seviyelerine ulaşması için potansiyel yolu açıklıyor. İşte haberin detayları…

Analiste göre Bitcoin’de 100 bin dolar oldukça yakın

Dave the Wave olarak bilinen takma adlı analist, 94 bin Twitter takipçisine Bitcoin (BTC)’in bu yıl 100 bin doları aşma yolunda olduğunu söylüyor. Ancak analiste göre bunun için dikkat edilmesi gereken şeyler var. Dave the Wave’in grafiği, BTC’de bu yılın sonlarında yaklaşık 120 bin dolara güçlü bir ralli gösterirken, herhangi bir yükseliş hareketi başlamadan önce 25.000 dolar civarında derin bir teslimiyet öngörüyor. Popüler analist bu konuda şu yorumu yapıyor:

Biri mikro ile makroyu hizalayan boğalar için. Bu yıl 100 bin dolar çok yakın mesafede…

Kripto analisti, Avrupa’daki savaş, daralan tedarik zincirleri ve artan petrol fiyatları gibi jeopolitik faktörlerin lider kripto para birimi BTC üzerinde baskı oluşturup oluşturmayacağına yönelik soruları da yanıtlıyor. Popüler analist bu koşulların spekülatif bir varlık olan Bitcoin (BTC) için aslında yükseliş olabileceğini ve ona gölgesinden uzaklaşma fırsatı verdiğini söylüyor. Analistin konuya ilişkin olarak şu ifadeyi kullanıyor:

Haklı olabilirsiniz, ancak bu senaryoda BTC, yalnızca bir varlık yerine *alternatif bir para birimi* olarak yeniden canlanma bulabilir.

Analist Bitcoin (BTC)’in hala düşüş eğiliminde olduğunu hatırlatıyor

Kripto analisti, Bitcoin’in önümüzdeki aylarda yükseliş potansiyeline sahip olduğunu belirtiyor. Ancak BTC’nin şu anki yüksek zaman çerçevesi perspektifinden düşüş eğiliminde olduğunu da sözlerine ekliyor. Dave the Wave, BTC’nin hareketli ortalama yakınsama sapmasının (MACD) aylık zaman diliminde hala, düşüş eğilimini gösteren kırmızı renkte yanıp söndüğüne dikkat çekiyor. MACD, yükseliş veya düşüş momentumunun gücünü belirleyen trendi izleyen bir gösterge olarak nitelendirilebilir. Deneyimli analist Bitcoin (BTC)’in teknik göstergelerine ilişkin olarak şunları ortaya koyuyor:

Yine bir aylık mum grafiği basılmış ve hala MACD üzerinde bir daralma/güçlendirme çubuğu/histogram şeklinde kabartma yok. MACD’nin sıfır çizgisine yeniden ayarlanması veya sıfır çizgisine yakın olması, fiyatın aynı açıda düşmesinden daha kesin görünüyor.

Kriptoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz üzere Bitcoin’in Mayıs 2021’deki büyük çöküşünü tahmin eden analist Davet the Wave’in açıklamalarının yanı sıra lider kripto para birimi son bir haftada yüzde 0,18 oranında artış kaydetti. Bitcoin (BTC) yazım sırasında ise son 24 saat içinde yüzde 0,78 düşüş oranı ile 38.855,72 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

2021 Çöküşünü Bilen Analistten Kritik Bitcoin Yorumu