featured

2020 Ethereum yılı mı olacak?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en popüler ikinci kripto varlığı Ethereum için son 2 yıl hiçte iyi geçmedi… İki yıllık ayı piyasası seyrinde 1500 dolarlı seviyelerden bugünkü fiyatlar itibariyle 150 dolarlı seviyelere doğru sert bir düşüş yaşadı Ethereum.. 

Büyük kardeşi ile karşılaştırıldığında 2019 boyunca beklenen hareketi bir türlü gerçekleştiremedi. Ethereum 2019 senesini başladığından daha düşük bir şekilde bitirdi.

2020 senesi ise biraz daha parlak bir şekilde başladı… Şu ana kadarki yükseliş sene başı baz alındığında yüzde 23 seviyelerine ulaştı. Aslında bu yükselişin önemli bir bölümü son birkaç gün içerisinde gerçekleşti. Fiyatlar son birkaç saat içinde 167 dolarlı seviyelerden 160 dolarlı noktalara kadar geriledi. 

50 günlük hareketli ortalama bu ayın başlarında pozitif bir hal aldı ve yükseliş momentumu devam ederse bu zaman diliminde altın bir çarpıyla sonuçlanabilir.
Bir başka uzun vadeli gösterge Trustnodes tarafından gözlemlendi. Tradingviewe göre MACD iki Hareketli Ortalama ile bu Hareketli Ortalamaların EMAsi arasındaki değerler arasındaki farkı alır ve iki çizgi arasındaki farkı merkez Sıfır Noktasının üstünde ve altında salınan bir histogram olarak çizer.

Haftalık zaman dilimindeki MACD Ethereumun 100 dolarlı seviyelerden toparlanmaya başladığını gösteriyor Bu aralık Aralık 2018den bu yana ilk kez yükselişe geçmesi anlamını taşıyor.

İlk hedef

ETH fiyatları için bir sonraki adım Ekim ve Kasım aylarında çok fazla zaman geçirdiği 185 dolar direnç seviyesi olacak. Temelde Ethereum en büyük geliştirici tabanı ve ekosistemdeki çoğu dApp ile hala güçleniyor.

Bu devasa momentuma ve Defi pazarları da eklediğinden Ethereumun daha uzun süre bu seviyelerde kalmayacağı sinyalleri geliyor olarak yorumlanabilir.. Şu anda merkezi olmayan finans sözleşmelerinde kilitli 31 milyon ETH var ve bu rakam yeni bir finansal ekosisteme dönüştükçe artacaktır.

2020 Ethereum yılı mı olacak?