featured

2020 de BTC, Pump yaşayacak mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin blok zincirine blok eklemek için madencilere verilen BTC sayısı gelecek yıl azalacak. Bu halbing etkinliği her dört yılda bir meydana geliyor. Kripto para biriminin dağıtım planının bir parçası durumunda.

2020 Mayıs’ta beklenen bir sonraki halving etkinliği Bitcoin’in üçüncü yarılanması olacak. Önceki iki yarılanmada BTC fiyatlarında onları takip eden aylarda büyük dalgalanmalara neden oldu.

Bitcoin aslen sert ve hızlı bir tedarik dağıtım programı ile tasarlandı. Bitcoin ağı tarafından kazınan her 210 bin blokta madencilere başarılı bir şekilde blok zincirine bir blok eklemek için verilen Bitcoin sayısı azalmakta. 2009 yılında blok ödülleri 50 BTC idi. Dört yıl sonra bu 25e düştü ardından 2016da 125 olan mevcut ödüle.

Sayı gelecek yıl bir kez daha düşecek ve 6.25 BTCye inecek. Daha önceki olayları Bitcoin fiyatındaki dik artışlar takip etti. Teorik açıdan bakıldığında bu mantıklı. Piyasaya düşen birkaç yeni koin ile eşit veya artmış alım baskısı fiyatı yükseltir.

Twitter’da bir kripto para analiz hesabı olan CryptoRand akış için bir stok modeli kullanarak 2020 halving etkinliğinin eğer önceki yarılanmları takip ederse Bitcoin’i 100 bin dolara kadar yükseltebileceğini ifade ediyor.

Bu arada diğer popüler alım satım analizleri yapan Twitter hesapları Bitcoin halving etkinliğini takip eden önceki performanslarına dayanarak daha da yüksek sonuçlar ortaya çıkardı. Rekt Capital Bitcoin fiyatının ilk yarılanmayı takiben yüzde 13 binin ikinci yarılanmadan sonra ise yüzde 12 binin üzerinde yükseliş gerçekleştirdiğini ifade ediyor. Bitcoin şu anki  10 bin dolar fiyat noktasından benzer yüzdelere göre yükselişe geçerse en yüksek seviye 385 bin ile 425 bin dolar arasında olabilir.

Yarılanmanın Bitcoin hakkında okumayı umursayan herkes için serbestçe erişilebilir olmasına rağmen bazı yüksek net değerli yatırımcıların yarılanmayı  veya potansiyel sonuçlarını bilmediğine dair kanıtlar var. Bilinen olaylarla birlikte bir piyasanın teslim edilmeden önce haberleri fiyatlandırma eğilimi vardır. Ancak Grayscale Investments bu yaz şunları ifade etmişti:

“Pek çok [müşterinin] bu olaydan haberdar olmadığını öğrenince şaşırdık.”

2020 de BTC, Pump yaşayacak mı?