Sularda: 2 Uzman Sert Düşüşü Yorumladı!
Sularda: 2 Uzman Sert Düşüşü Yorumladı!

2018 Çöküşünü Bilen Analistten Kritik Bitcoin Yorumu!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
2018’deki Bitcoin (BTC) ayı piyasasını doğru bir şekilde tahmin eden ve geniş çapta takip edilen bir kripto para stratejisti, BTC için güçlü bir yükselişin yakın olduğunu söylüyor. BTC, an itibariyle 41.301 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin, bu hafta 45 bin dolara ulaşabilir. Ancak…!

Analist, Bitcoin fiyat hareketini dalgalar halinde ölçme eğiliminde olan ve piyasa katılımcılarının psikolojisini takip ederek gelecekteki fiyat hareketini tahmin eden bir teknik analiz yöntemi olan ”Elliott Dalga” teorisini kullanıyor. Piyasada Smart Contracter olarak bilinen analist, 207.200 Twitter takipçisine Bitcoin’in daha düşük zaman diliminde beş dalgalı bir düşüş trendinin ortasında olduğunu söylüyor. Kripto strateji uzmanına göre, BTC, bu hafta yaklaşık 45 bin doları hedefleyen bir ralliye hazırlanıyor. Analist, “BTC şu anda 4. saatte beş dalgalı düşüş sürecinde, bu nedenle önümüzdeki günlerde 45 bin dolara kadar bir yükseliş bekleniyor.” ifadelerini kullandı.
Kripto stratejisti, BTC konusunda iyimser olsa da, trader’ları rallinin kısa ömürlü olacağı konusunda uyarıyor. Analiste göre, 37 bin ila 38 bin dolarda kilit destek bulunuyor. Smart Contracter ayrıca, piyasa hissiyatı yükselişe geçtiğinde Bitcoin’in düzeltme yapmaya başlayacağını tahmin ediyor. Analiste göre, Bitcoin yüzde 15’lik bir artış kaydedecek ve 45 bin dolara kadar çıkacak. Ancak, BTC’nin daha sonra düzeltme yaşayarak ivme kaymetmesini bekliyor.

 Analist PlanB’den çarpıcı yorum: 2 şeye ihtiyacımız var.

Kripto para piyasasında PlanB olarak bilinen analist, iki temel faktörün bir sonraki büyük Bitcoin (BTC) rallisini tetikleyebileceğini iddia etti. Blockware Intelligence ile bir YouTube röportajında, PlanB’ye hangi olayların veya gelişmelerin Bitcoin için bir sonraki büyük benimseme dalgasını tetikleyebileceği soruldu. Analist, “Muhtemelen şu anda bilmediğimiz bir faktör bizi bir sonraki seviyelere taşıyacak. Ancak bildiklerimizden bir çıkarım yaparsak, ikinci veya üçüncü bir El Salvador örneği, gerçekten piyasada büyük bir etki yaratabilir. Küçük bir ülke olan El Salvador, Bitcoin’i yasal para ilan ederek bütün algıları değiştirdi. Sırada, Meksika, Brezilya ve Arjantin var. Bu ülkelerin de aynı yasayı kabul etmeleri, BTC fiyatı ve benimsemesi konusunda fark yaratabilir. Ancak, IMF [Uluslararası Para Fonu] özellikle El Salvador’a baskı yapıyor. Bu baskılar, işleri çok daha zor hale getirdi” ifadelerini kullandı.
Ünlü Ekonomistten Çarpıcı Bitcoin Analizi: Çok Zor
 
Analist ayrıca  kripto para birimlerinin normal insanlar arasında benimsenmesinin, özellikle kurumsal benimseme ile eşleştirildiğinde Bitcoin için büyük yükseliş dalgası oluşturabileceğini söylüyor. PlanB, “Kurumsal talebin yanı sıra, perakande yatırımcılar da önemli. Normal insanlardan gelen talep, piyasayı hareketlendirebilir. Örneğin emekli maaşlarını Bitcoin’e yatıran insanlar. Bir borsadan Bitcoin satın alan insanlar. Bu durum da büyük bir fark yaratır. Bunun Bitcoin satın almak için iyi bir zaman olduğunu düşünen birçok insan var.  Çok daha fazla insan, BTC hakkında soru soruyor. Bence küçük ölçekli bir benimseme de çok önemli.” ifadelerini kullandı.

 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

2018 Çöküşünü Bilen Analistten Kritik Bitcoin Yorumu!