featured

2018 Çöküşünü Bilen Analistten Kritik Bitcoin Tahmini

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2018 ayı piyasasının dibini doğru bir şekilde tespit etmesiyle bilinen kripto analisti Smart Contracter yakın zamanlarda paylaştığı analizinde BTC hakkında önemli tahminlerde bulundu. Analist Bitcoin trader’larını, BTC’nin 30.000 dolarlık desteği kırma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu konusunda uyarıyor.

Analiste göre BTC’nin 45 bin dolara yükselişi bir boğa tuzağı olabilir

Smart Contracter ismiyle bilinen deneyimli kripto analisti, Twitter üzerinden Bitcoin hakkında önemli tahminlerde bulunuyor. Analiste göre, Bitcoin’in 24 Ocak tarihinde ulaştığı 33 bin dolarlık en düşük seviyelerden 10 Şubat tarihinde 45 bin dolara yükselmesi büyük bir boğa tuzağı gibi görünüyor. Smart Contracter konuya yönelik şu ifadeleri kullanıyor:

BTC, 0.618 Fibonacci seviyesini koruyamadı. Bu yüzden düşüş trendi kırılması berbat bir boğa tuzağı olablir. Bu noktada bir test gibi görünüyor ve muhtemelen 28.000 dolarlık desteğin süpürülmesi kaçınılmaz.

Smart Contracter’ın açıklamalarına kısa bir süre içinde pek çok yanıt geldi. Bunların yanı sıra aralık ayında, Bitcoin 50 bin doların üzerinde işlem görürken Smart Contracter, 25 bin dolara kadar keskin bir piyasa düzeltmesi olabileceğini öngörüyor. Kripto para analistinin bu konudaki açıklamaları ise şu şekilde:

Hem boğaları hem de ayıları mahveden daha büyük bir yapının parçası olarak Nisan zirvelerini çıkardıktan sonra Haziran diplerini tekrar çıkarırsak ne olur? Bu ihtimali göz ardı etmezdim. Ayrıca bir dip not olarak, yükseliş eğilimimi çok uzun süre korudum ve bu düşüşün ciddiyetini ve derinliğini büyük ölçüde hafife aldım.

Bennett’a göre Bitcoin yükseliş sinyalleri veriyor

Popüler analist Smart Contracter, analizini Dow Jones Endüstriyel Ortalama Endeksi’nin 1998 ile 2009 arasında geniş bir aralıkta işlem gördüğünde, parabolik bir dalgalanmayı patlatmadan ve ateşlemeden önce piyasa yapısına dayandırıyor gibi görünüyor. Usta analist lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)’de kısa vadeli olarak düşüş eğiliminde olduğunu belirtiyor. Ancak bir başka deneyimli piyasa analisti Justin Bennett, BTC’nin zaten daha düşük zaman diliminde yukarı yönlü sinyaller verdiğine inanıyor. Bennett bu konuda şu yorumları yapıyor:

Azalan genişleyen kama ve RSI yükseliş sapmasıyla birlikte BTC saatlik grafiklerde hala iyi görünüyor. Bu, her şeyin yolunda olduğu anlamına gelmez. Bana göre en yüksek seviyeler, 39.600 doların üzerinde bir günlük kapanış. O zamana kadar şüpheli görünüyor. Ancak boğalar şimdi karar verirse kurulum orada.

Kriptoarena.com olarak performansını yakından takip ettiğimiz lider kripto para birimi son zamanlarda Rusya ile Ukrayna arasındaki krizin yarattığı endişe sebebiyle düşüş eğiliminde görünüyor. Yazım sırasında Bitcoin son bir hafta içinde yüzde 11,38 oranında düşüş kaydediyor. Bununla birlikte BTC son 24 saat içinde yüzde 2,62 oranında artış kaydederek 38.685,19 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

2018 Çöküşünü Bilen Analistten Kritik Bitcoin Tahmini