featured

1000 Finansal Danışmanın Katıldığı Bitwise ın Kripto Para Anketinden Çarpıcı Sonuçlar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para endeks fonlarının ve ETF trendlerinin önde gelen sağlayıcısı Bitwise Asset Management Amerika Birleşik Devletlerindeki finans danışmanlarının kripto para hakkında ne düşündüğünü açıklayan bir anket yayınladı. Anket medyadan büyük bir ilgi gördü.

Birçoğunun gözünde anketin bulguları kripto para birimlerinin ana akım haline geldiği iddiasını doğruluyor. Söz konusu anket geçen yılki rakamlara göre kripto para birimine yatırım yapan danışman sayısında yüzde 50 artış olduğunu ortaya koydu.

Kripto Para Piyasasının Hala Zamana İhtiyacı Var

Görünüşte bu oran çok büyük olsa da gerçek şu ki ankete katılan danışmanların sadece yüzde 63ü geçen yıl kripto para yatırımları yaparken ankete katılan 1000 finans danışmanından sadece 94ü bu yıl kripto para yatırımı yapıyor. Bitwiseda Yatırım Baş Sorumlusu Matt Hougan bu verilerle ilgili şunları söyledi:

“Anket kripto para dünyasının hala tam olarak olgunlaşmadığını ve bugün danışmanların yüzde 10undan daha azının kripto paralara yatırım yaptığını gösteriyor. Aynı zamanda benimseme ve ilgi artıyor: Anket kripto paralara yatırım yapan danışman sayısının önümüzdeki yıl ikiye veya üç katına çıkabileceğini gösteriyor.”

Ayrıca anket 2019da tüm finansal danışmanların yüzde 76sının müşterilerinden kripto para hakkında sorular aldıklarını belirtirken bu oran 2020de yüzde 81e yükseldi.

 Kripto para birimlerine yatırım yapan danışmanların yüzde 54ü kripto para birimlerinin ilintisiz getiri sunan bir varlık olması nedeniyle yatırım yaptıklarını söylerken yüzde 25i ise kripto para yatırımlarını enflasyondan korunma ile ilgili nedenlerden dolayı yaptıklarını ifade etti.

Önemli Bir Değişiklik

Peki bu ne anlama geliyor? Bu finansal danışmanların kripto para hakkındaki düşüncelerinde önemli bir değişikliği temsil ediyor. Aslında 2019da ankete katılan danışmanların yüzde 14ü Bitcoin fiyatının sıfıra düşeceğini düşünüyordu. Aksine bugün yüzde 15i Bitcoinin fiyatının beş yıl içinde 100 bin doları aşmasını bekliyor.

 Bitcoin dalgalı bir hafta geçirdi ve volatilitenin yüksek olduğu zamanlar hala yatırımcılar için endişe verici. Anket perakende satışa olan ilginin arttığını öne sürse de ortalama perakende yatırımcıların kripto para için rahatça büyük miktarda yatırım yapabilmek için daha iyi düzenlemelere ve daha düşük oynaklığa olan ihtiyacını içeriyor.

1000 Finansal Danışmanın Katıldığı Bitwise ın Kripto Para Anketinden Çarpıcı Sonuçlar