Reuters Yatırım Zirvesine Katılan Ünlü Yöneticilerden Dolara Dair Çarpıcı Açıklamalar

Koronavirüs pandemisinden çok önce, küresel ekonomistler zaten Amerikan ekonomisi için korkunç senaryolar bekliyorlardı ve Covid-19 salgınının son on ayında ABD finans sistemi daha da kötü görünüyordu. Ekonomistler ve analistler, en büyük endişenin ABD dolarının bilinmeyene doğru kayması olduğunu söylüyor, çünkü piyasadaki çok sayıda seçkin kişi, dolar'ın 2021'de önemli bir değer düşüşü göreceğine ve 2021'in doların en kötü yılı olacağına inanıyor.
Yatırımcılar çalkantılı bir ekonomiye karşı korunmak için daha güvenli varlıklar aradıklarından, ABD doları para endeksi (DXY) düşmeye devam etti. Geçen hafta, sayısız ekonomist ve finansal analist, gelecek yıl ABD dolarının 2020'de olduğundan daha da zayıflayacağı tahmininde bulundu.
Goldman Sachs, dolar'ın dünya rezerv para birimi olarak gücünü kaybetme riski altında olduğu konusunda uyardı. 2 Aralık'ta ekonomist ve altın tutkunu Peter Schiff, gelecek yıl daha fazla dolar düşüşü beklediğini açıkladı.
Schiff: "ABD doları, Ocak 2015'ten bu yana İsviçre frangı karşısında en düşük seviyesinde işlem görüyor. Bu, gelecek kötü şeylerin habercisidir. 2021, ABD doları için gelmiş geçmiş en kötü yıl olabilir ”şeklinde bir tweet attı.
Morgan Stanley'in dünyaca ünlü analisti ve eski baş ekonomisti Stephen Roach, Amerikan dolarının gelecek yılın sonuna kadar % 50 çökme olasılığıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.
Reuters yatırım zirvesi
Ayrıca, Reuters, bu hafta yıllık Finans ve Yatırım Zirvesine ev sahipliği yaptı ve etkinlikteki finans yöneticilerinin çoğu da Amerikan para biriminin geleceği konusunda endişelerini dile getirdiler. Blackrock'ın sabit gelirden sorumlu baş yatırım sorumlusu Rick Rieder zirveye katılanlara, "Piyasalar doğru, bence doların bir çöküşe doğru gittiğini" söyledi. Bu açıklama, Blackrock CEO'su Larry Fink'in, Bitcoin'in "küresel bir piyasaya dönüşebileceğini" söylediği son açıklamasının ardından geldi.
Reuters Yatırım Zirvesine katılan diğer bazı yöneticiler, Amerikan para birimi hakkında da benzer açıklamalar yaptı. JPMorgan Asset Management'ın baş küresel stratejisti David Kelly, toplantı sırasında "Dünyanın geri kalanı ile ABD arasındaki büyüme farkının yeniden ortaya çıkması, doları aşağı çekecektir" dedi.