Dikkat: İşte Bitcoin İçin Bu Hafta Bilinmesi Gereken 5 şey!

Dikkat: İşte Bitcoin İçin Bu Hafta Bilinmesi Gereken 5 şey!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bildiğiniz üzere ABD piyasaları, Jackson Hole konferansı sonrası günden güne düşüş yaşamaya devam ediyor. FED enflasyon görünümüne ilişkin şahin yorumlarını Jackson Hole’da güçlendirdi. Bunun ardından, kripto para birimleri gibi risk varlıkları piyasa genelinde büyük tasfiyeler gördü. Öte yandan bakıldığında ise Jackson Hole üzerinden süre geçmesine rağmen etkileri halen devam ediyor. Bir diğer yandan lider kripto para birimine baktığımızda ise esnekliği görebiliyoruz. Kripto para analistleri, bu hafta Bitcoin (BTC) için bilinmesi gereken 5 şeyi açıkladı! İşte detaylar…

Bitcoin spot fiyatı 18 bin dolarlık seviyeyi işaret ediyor!

Piyasalarda olaysız bir hafta sonunun hemen ardından Bitcoin, önemli ölçüde tasfiyeler ile karşı karşıya kaldı. Bu nedenle BTC fiyatı, Temmuz ayından bu yana yaptığı en düşük haftalık kapanışı sergiledi. 2.000 dolarlık bir haftalık kırmızı mum oluştu ve boğalar için sefil bir ağustos ayı kapanışı gerçekleşti. Bu, önceki haftanın ilk 3.000 dolarlık kaybının ardından gelmesi nedeniyle dikkat çekiyor.

Kripto para sektörünün en tanınan analistlerinden birisi olan Josh Rager, Twitter takipçilerine “Hafta içinde bir toparlanma görebileceğimizi umuyoruz, ancak hisse senetlerinin Cuma gününü kapatma şekli o kadar sıcak durmuyor” dedi. Öte yandan analist Capo ise düşüş trendinin devam etmesinden önce yukarı yönlü kısa bir sıkışma olasılığını olabileceğini aktardı. Bitcoin (BTC)’de 23 bin dolar seviyesinin yeniden gerçekleşebileceğini aktaran analist, yatırımcılara umut verdi. Paylaşımlara yanıt veren bir başka analist Mark Cullen ise, yatırımcıların “20.1 bin ile 20.3 bin arasındaki bölgeye daha fazla BTC short’u eklediğini” belirtti. Bununla beraber teknik analistler, 17.500 ve 18.400 seviyelerine dikkat çekiyor.

Uzmanlar hisse fiyatlarında düşüş bekliyor

Fed Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole’da yaptığı konuşma ile beraber dikkat çekmesiyle, dünya çapında risk varlıkları aracılığıyla şok etkisi oluşturulacak bir dalga gönderdi. Powell’ın konuşması boyunca, küresel hisse senetlerinden 2 trilyon dolar eksildi. Powell, “Bir noktada, para politikası duruşu daha da sıkılaştıkça, artışların hızını yavaşlatmak muhtemelen uygun hale gelecektir” dedi. Kripto para piyasaları ise, 29 Ağustos tarihli Wall Street seansında sıkışıklığı son derece hissetti. Wells Fargo yetkilisi, S&P 500’ün 4.000’in altına düşmesi nedeniyle hisse senetlerinde düşüşün süreceği konusunda uyardı.

Dolar gözünü Eylül 2002 seviyelerine çevirdi!

Hisse senetlerinde yaşanan oynaklıkla beraber eşlik, hafta boyunca ABD dolarının gücü olmaya devam ediyor. Doların performansı ve riskli varlıklar arasında klasik bir ters korelasyon bulunuyor. Son 20 yılın en yüksek seviyelerini kaydeden dolar, Bitcoin, SHIB ve diğer altcoin projelerinde düşüş beklentisini yükseltiyor. Dolar Gücü Endeksi (DXY), Eylül 2002’den bu yana en yüksek artışıyla 109.47’ye ulaştı. 29 Ağustos itibariyle bu zirveler sürüyor.

Bir diğer yandan dolara olan tepkisini gösteren Investor’ın kurucusu Raoul Pal, “Dolar böyle devam ederse, işleri gerçekten bozacak” sözleriyle dikkat çekti. Ardından DXY grafiğinde direnç açısından “gerçekten 120’ye kadar hiçbir şey” olmadığı konusunda uyarılarda bulundu. Ünlü analist Van de Poppe ise, DXY’nin “bütün kripto piyasası için gerçek bir an” faktörü olması nedeniyle endişeli bulunuyor.

MVRV-Z metriği yeşile geri döndü!

Uzmanların açıklamalarına göre, “satın alma” bölgesine yapılacak bir geri dönüş, Bitcoin’in ömrü boyunca makro dipleri yakalayan klasik bir Bitcoin güç göstergesidir. MVRV-Z puan göstergesi, Temmuz ayında analistleri fiyat dibi için hazırlamaya başlıyordu. Gösterge anlık olarak tekrar düştü ve bir ayın en düşük seviyesine ulaştı. MVRV-Z, Bitcoin’in “gerçeğe uygun değerine” ne kadar yakın olduğunu belirlemek için kullanılıyor. Gösterge temelde piyasa değeri ve gerçekleşen fiyatı analiz ediyor.

Temmuz ayında, Ağustos ayının ikinci yarısında geri dönmeden önce alım bölgesinden kısa bir süre çıktı. Ardından, 15.600 dolarlık potansiyel bir BTC fiyat tabanının sinyalini verdi. Gerçekleşen fiyat ve BTC arzının en son hareket ettiği ortalama şu anda 21.600 dolar civarında yer alıyor. Bu durum Glassnode verilerini de doğruluyor.

Korku ve Açgözlülük Endeksi Bitcoin için “aşırı korku” sinyali veriyor

BTC’nin 20 bin dolar seviyesinin altına düşmesi, kilit piyasa duyarlılığı göstergesinin en düşüş kategorisine dönmesine neden oldu. 29 Ağustos tarihinden bu yana, Kripto korku ve Açgözlülük Endeksi 24/100 seviyelerinde olan “aşırı korku” bölgesine geri döndü. Yardım rallisi sırasında 47/100’e ulaşan Endeks, şimdi 2022’nin birkaç ayını karakterize eden parantez içinde yer alıyor. Bu yıl, genel bir piyasa duyarlılığı puanı olarak 6/100’lük en düşük seviyeleri gördük. Bununla birlikte, “aşırı korku”da şimdiye kadarki en uzun süresini gördü.

Dikkat: İşte Bitcoin İçin Bu Hafta Bilinmesi Gereken 5 şey!

Bir diğer yandan Santiment verileri ise büyük balinaların elden çıkarmak yerine BTC, SHIB ve diğer altcoin’leri aldığını belirtiyor. Öte yandan analistler, balina adreslerinin miktarındaki büyümenin son derece olumlu olduğunu aktardı ve Bununla birlikte, kripto para birimi talebinde gerçek bir artış için daha çok beklememiz gerektiğni aktardı. Bunlar arasında zincir üstü analitik firması Material Indicators da bulunuyor. Daha önce kriptoarena.com olarak belirttiğimiz üzere Bitcoin, anlık olarak 20,298.40 dolardan işlem görüyor.

Dikkat: İşte Bitcoin İçin Bu Hafta Bilinmesi Gereken 5 şey!

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Dikkat: İşte Bitcoin İçin Bu Hafta Bilinmesi Gereken 5 şey!