Ünlü Ekonomist Kiyosaki’den Kritik Uyarı: Savaş, Enflasyon, Bitcoin!

Zengin Baba Yoksul Baba kitabının yazarı Robert Kiyosaki, ABD ve piyasalar için ilerleyen süreçlerde büyük bir depresyon riski oluşabileceğine inanıyor ve Bitcoin ile ilgili düşüncelerini aktarıyor.

Analist enflasyon ile ilgili genel sorunları açıkladı

Kiyosaki’ye göre, dünya genelinde artan borçlar ve Rusya ile Ukrayna arasındaki jeopolitik gerilim, büyük bir ekonomik gerilemeyi daha hızlandırabilir. Kiyosaki sözlerine şunları ekliyor;

“HER ŞEY BALON, HER ŞEYE DÜŞÜYOR. Bu şimdiye kadarki en büyük depresyonun başlangıcı olabilir mi? Endişeliyim.”

Cambridge House International CEO’su ve başkanı Jay Martin ile gerçekleştirdiği yeni bir röportajda Kiyosaki, enflasyonun yoksullar ve orta sınıf için işleri daha da kötüleştirdiğini söylüyor.

“Bence insanlar, enflasyonun burada olduğu ve enflasyonun kalıcı olabileceği konusunda uyanıyor. Enflasyonla ilgili sorun şu ki, benim kişisel meselem, zengini daha zengin yapar ama fakiri daha fakir yapar. Yani kelimenin tam anlamıyla çok daha fakir. O zaman en çok orta sınıf etkilenir ve beni ilgilendiren şey…”

Kiyosaki: Bitcoin insanların parası

Enflasyondan korunmak için petrole büyük yatırım yaptığını dile getiriyor, ve sözlerine devam ediyor;

“Ben bir petrol adamıyım. Bir sürü petrole sahibim… Bunu biliyor musunuz bilmiyorum ama, petrol ekinlerin büyümesini sağlayan şey gübre ve gübre sağlıyor, bu yüzden gıda fiyatlarının yükseldiğini ve gıdayı süpermarketlere götürmenin maliyetinin daha da artacağını göreceksiniz. Bütün bunlar, daha da kötüleşecek.”

Kiyosaki, ABD doları satın alma gücünü kaybederken altın, gümüş ve Bitcoin (BTC) konusunda da yükseliş eğiliminde olduğunu şu kelimelerle aktarıyor;

“Altın konusunda çok iyimserim. Sadece ons değil, tonlarca altının kontrolü bende ve çünkü benim için altın Tanrı geldiğinden beri para. Altın ve gümüş Tanrı’nın parası, Bitcoin insanların parası.”

Kriptoarena.com olarak daha önce bildirdiğimiz gibi; Nayib Bukele, 100 bin dolarlık Bitcoin (BTC) fiyat tahminine bağlı kalırken, Bukele’nin ikinci tahmini yavaş yavaş gerçek oluyor. Yılın başlarında, , BTC pazar alanı hakkında bazı tahminlerde bulundu. Tahminlerinden bazıları, BTC’nin 100 bin dolara ulaşacağı ve iki ülkenin daha BTC’yi yasal olarak kabul edeceği yönündeydi. Bununla birlikte, birçoğu BTC fiyatının bu yıl 100.000 dolara ulaşacağı tahminini seçti ve bu öngörüleri destekleyecek kanıtları olmadan tahminlerde bulunduğu için onu eleştirdi. Bazıları, El Salvador’un BTC fiyatında herhangi bir değişikliğe neden olma kapasitesinin olmadığını belirtti. Bu nedenle, tahminlerinin temelsiz olduğunu iddia etti. Buna ek olarak, diğerleri onu BTC fiyat hareketinin nasıl çalıştığı hakkında hiçbir fikri olmamakla suçladı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!