OpenAI CEO’su Sam Altman, Worldcoin’e Karşı Açılan Davalara Yanıt Verdi

İspanya’da faaliyet gösteren ve küresel bir kimlik sistemi oluşturmayı hedefleyen kripto para projesi Worldcoin (WLD), İspanyol veri koruma düzenleyicisi AEPD’ye karşı dava açtı. AEPD’nin, AB yasalarını ihlal ettiğini ve teknolojileri hakkında yanlış iddialar yaydığını öne sürerek projenin faaliyetlerini durdurma kararı, Worldcoin’in karşı hamlesine sebep oldu.

Worldcoin’in sahibi olan Tools for Humanity, AEPD’nin kararının AB yasalarına ve GDPR’ye aykırı olduğunu iddia ederek karara itiraz etti. İspanya Yüksek Mahkemesi İdari Dairesi’ne sunulan dava, AEPD’nin kararının askıya alınmasını amaçlıyor.

Worldcoin, AEPD’nin yasağına cevaben İspanya’daki “World ID doğrulama hizmetlerini” durdurdu. Bu hizmetler, kişilerin irislerini taratmayı kabul ettiği kayıt alanlarını içeriyordu.

Worldcoin’in web sitesine göre, dünya genelinde 120’den fazla ülkede 4 milyondan fazla kişi irislerini taratmak için kaydoldu. Ancak, projenin kişisel veri toplama ve kullanma politikaları, gizlilik savunucularının eleştirilerine maruz kaldı.

AEPD’nin Worldcoin’e karşı harekete geçmesi, yetersiz bilgi, reşit olmayanlardan veri toplama ve rıza geri çekme konularındaki şikayetlerin ardından geldi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!