Binance’tan Ukraynalı Mültecilere Yönelik Hamle: Kripto Para!

Binance, geçtiğimiz Salı günü yaptığı açıklamada, Rusya ile devam eden savaş nedeniyle Avrupa ülkelerine taşınmak zorunda kalan Ukraynalılar için bir kripto para kartı çıkardığını söyledi. Kart ile, Ukrayna’daki mevcut ve yeni Binance kullanıcılarının kripto ödemeleri yapabilme, alabilme ve Avrupa Ekonomik Alanı’ndaki (AEA) kart ödemelerini kabul eden perakendecilerden alışveriş yapabilmelerine olanak tanıyor.

Kripto para kartı ile mali zorluklarla karşı karşıya olan Ukraynalıların yanında olduklarını belirtiyor

26 Nisan’daki gerçekleştirdiği basın açıklamasında Binance, bir hizmet olarak bankacılık platformu olan Contis ile ortaklaşa Binance Mülteci Kripto Kartını duyurdu. Binance, ülkelerini terk eden Ukraynalılara kripto dostu perakendecilerden kripto para birimleri kullanarak ürünler satın almaları için kolay bir yol sundu. Kart hem sanal hem de fiziksel formatlarda mevcuttur.

Ayrıca Binance Charity Başkanı Helen Hai, kripto para birimlerinin hızlı, ucuz ve güvenli bir fon transferi ve acil finansal ihtiyaçları olan insanlara yardım etme yöntemi olduğu için bu zor zamanlarda faydalı olduğuna inanıyor. Binance’in Ukrayna’da bulunan Genel Müdürü Kirill Khomyakov, 4 milyondan fazla insan ülkeyi terk ettiğini ve Ukrayna’da ki durumun kritik olduğunu dile getiriyor. Avrupa’ya göç eden Ukraynalıların mali zorlukla karşı karşıya olduğunu belirtti ve sözlerine şu şekilde devam etti:

“Savaştan zarar gören ve evlerini terk etmek zorunda kalan insanlara yardım etmek bizim sorumluluğumuzdur. Binance Mülteci Kripto Kartı, Ukraynalıların Binance ve diğer hayır kurumlarından yardım almasına ve gerekirse diğer cüzdanlardan kripto para birimi almasına izin verecek.”

Binance , savaştan etkilenen Ukraynalılara destek veriyor

Ayrıca Binance Charity, Mülteci Kripto Kartı aracılığıyla kripto tabanlı nakit yardımı sunmak için Rotary ve Palianytsia gibi vakıflarla işbirliği yapıyor. Göç eden Ukraynalıların akrabalarının veya tanıdıklarının karta kripto para göndermesine izin veriyor. Mülteciler, üç ay boyunca ayda yaklaşık 75 ABD Doları değerinde 75 BUSD alacak. BUSD, ödeme sırasında otomatik olarak yerel para birimine dönüştürülecek. Binance, Mülteci Kripto Kartı ücretsiz olacak, ancak tam KYC doğrulaması gerektiriyor.

Binance, savaş sırasında Ukrayna’ya sürekli destek sözü verdi. Ayrıca Binance, yardım kuruluşu aracılığıyla Ukrayna’dan komşu ülkelere göç eden çocuklara ve ailelerine destekte bulunmak için 10 milyon dolar bağışladı. Binance Charity, kitle fonlaması sitesi “Ukrayna için Acil Yardım Fonu” aracılığıyla şimdiden 1 milyon dolardan fazla kripto para bağışı topladı. Daha fazla kripto para haberi için Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!