ABD’li Kongre Üyesinden El Salvador Ve Bitcoin Karşıtı Yasa Tasarısı!

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden’ın imzaladığı kararnamedeki birçok olumlu değerlendirmeye rağmen, kripto para tartışmaları son sürat devam ediyor. Bir kongre üyesi, Bitcoin benimsenmesini ve El Salvador’un yasal para hamlesini hedef alan bir yasa tasarısı önerdi. Kongre üyesi Norma Torres, El Salvador’un Bitcoin adımını, “dikkatsiz bir kumar” olarak değerlendirirken, ABD’nin konu hakkında hızla harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Torres: “ABD Bitcoin konusunda harekete geçmeli”

Kaliforniya eyaletinin 35.bölgesinden seçilmiş bir Kongre üyesi olan Norma J. Torres, başka bir Kongre üyesi olan Rick Crawford’un da imzaladığı, destek verdiği yasa tasarısında, El Salvador’un Bitcoin’i yasal para birimi olarak ilan etmesinin ABD’ye negatif yönde etki edebileceğini dile getirdi ve şu ifadeleri kullandı:

El Salvador’un Bitcoin hamlesi, inovasyonu düşünceli bir şekilde benimseyen bir adım değil, tam tersi düşüncesizce oynanan bir kumardır ve ülkeyi istikrarsızlaştırmaktadır. El Salvador özgür bir demokrasidir ve biz onların kendi kendilerini yönetmelerine, aldıkları kararlara saygı duyuyoruz ancak bu kararın bizim ülkemiz için oluşturabileceği risklere karşı ABD’nin mutlaka bir plânı olmalıdır”

“ABD Finans Sistemi için tehlikeler oluşturabilir”

ABD Dışişleri Bakanlığı, El Salvador’u Bitcoin’i yasal para ilan etmesiyle beraber siber güvenlik, demokratik yönetişim ve ekonomik istikrarsızlık konularında ortaya çıkabilecek risklerin değerlendirilmesini ve aynı zamanda bunların ABD finans sitemi için oluşturabileceği tehlikelere yönelik bir strateji oluşturulmasını da zorunlu kılıyor.

Tasarıya destek olan bir başka Kongre üyesi Crawford da, “Kripto paralar son dönemde ciddi bir popülarite kazandı. Burada Bitcoin hakkında ciddi soru işaretleri yaratıldı. Bu yüzden regülasyonların yeniden gözden geçirilmesi ve tüketici korunmasının sağlanması lazım. ABD hükumetinin bu konuya müdahil olması gerekli” yorumunda bulundu.

Bir diğer yandan El Salvador Başkanı Nayib Bukele, Şubat ayında yaptığı açıklamada Bitcoin adımları sayesinde ülkelerine geçtiğimiz senelere oranla yüzde 30 daha fazla turist geldiğini ve ülkenin gayrisâfi milli hasılasında da yüzde 10’a varan bir büyüme olduğunu açıklamıştı. Daha fazla Bitcoin haberi için, Kriptoarena.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!