Kripto Paralardan En Çok Hangi Ülke Kar Etti? Türkiye De Listede!

Hatırlayacağımız üzere geçtiğimiz 2021 yılı Bitcoin (BTC), kripto para birimleri, NFT’ler ve metaverse dünyası için mükemmel bir yıl olmuştu. Bir diğer yandan blockchain analiz firması olan Chainalysis, 2021 yılında kripto dünyasından en çok kazanç eden ülkeleri açıkladı. Firmanın paylaştığı analizde Türkiye 6.sırada kendine yer bularak kripto dünyasındaki yerini sağlamlaştırmış bir şekilde karşımıza çıkıyor. İşte detaylar…

Listede Türkiye 6.sırada yer alıyor

Bir blockchain analiz firması olan Chainalysis, geçtiğimiz yıl kripto para birimlerinden en çok kazanç sağlayan ülkeleri açıkladı. Firma, yaptığı analizde web trafiği verilerinin kullanıldığı ve bununla beraber benimsemenin coğrafyaya göre dağılımını da göz önünde bulundurduklarını belirterek genel olarak bakıldığında global olarak 2020’de 32,5 milyar dolar toplam kazancın, 2021’de 162,7 milyar dolar seviyelerine kadar yükseldiği görülüyor. Paylaşılan analiz verilerindeki ülkeler ise şu şekilde:

Firmanın açıkladığı analiz verilerine göre sıralamada ABD listenin başında bulunurken, hemen arkasından İngiltere, Almanya, Japonya ve Çin takip ediyor. Bununla beraber Türkiye ise 2,7 trilyon dolarlık işlem hacmi ile 11.sırada kendine yer bulurken kripto dünyasından 4,6 milyar dolarlık kazanç sağlayarak 6.sırada dikkatleri üstüne çekiyor. Ayrıca paylaşılan listede Vietnam, Çek, Ukrayna ve Venezuela gibi ülkeler de listede kendine yer buldu. Bir diğer yandan Çin’deki ciddi devlet baskısına rağmen ülke aktivitesinin beşinci sırada bulunması ilgi odağını üstüne çekti. Fakat analiz baskı ile beraber aslında bu oranın 2020 yılına göre azaldığını da gözler önüne seriyor.

En çok kazandıran kripto para: Ethereum!

Firma, dikkat çeken bir raporunda ise her ülkenin kazanç seviyelerine bakıldığında ülkelerin en fazla Ethereum (ETH)’dan kar ettiğini de belirtiyor. Ethereum (ETH), 76 milyar dolar seviyelerine bir kazanç ile lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)’i küresel olarak toplam kazançta geride bıraktı. Ethereum (ETH), geçtiğimiz 7 günde yüzde 4,4 değer kaybı yaşadı. Anlık olarak ise ETH, 2.931,40 dolardan işlem görüyor.

Uzmanlar ise geçtiğimiz yıl yaşanan ciddi kazanç seviyelerinin ve kripto projelerinin benimsenmesini özellikle DeFi alanındaki büyümeye bağlıyor. DeFi alanında gerçekleşen gelişmeler, kripto para birimlerinin fiyat artışını sağladığı gibi öte yandan gelişmekte olan pazarda bulunan yatırımcılar için yeni fırsatlar da oluşturdu. Kripto para piyasası ile ilgili daha fazla güncel haber için lütfen Kriptoarena.com adresini ziyaret ediniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!