Bitcoin İçin ‘9 Bin Dolar Geliyor’ Diyen Efsane: Buna Bakın!

Daha önce Bitcoin için yaptığı tahminlerle tanınan bir isim olan InTheMoneyStocks Başkanı ve baş piyasa stratejisti Gareth Soloway, altının 2023’te kripto para birimleri ve hisse senedi performanslarından daha iyi performans göstereceğini tahmin ediyor. Perşembe günü yayınlanan bir röportajda Soloway, bu yıl “altının en iyi performans gösteren varlık” olacağına olan inancını vurguladı. İşte detaylar…

Altın, 2023’te Diğer Varlıkları Geçecek: Stratejist Gareth Soloway’in Piyasa Tahmini

Birçok analist, piyasa stratejisti ve ekonomist, 2023’teki varlık fiyatları ve performansları hakkında tahminlerde bulunuyor. Bazıları altın ve kripto para birimlerinin iyi performans göstereceğini tahmin ederken, diğerleri daha az olumlu sonuçlar bekliyor.

27 Ocak 2023’te Perşembe günü yayınlanan bir röportajda Kitco Haber Sunucusu ve Yapımcı David Lin, inthemoneystocks.com başkanı Gareth Soloway ile altın ve Bitcoin (BTC) gibi kripto para birimlerinin görünümü hakkında konuştu. Soloway, altının bu yılki performansına olan inancını dile getirdi ve Lin’e, altının çoğu büyük varlığı geride bırakacağını söyledi. Stratejistin sözleri ise şu şekilde:

“Hala altının 2023 için en iyi performans gösterecek varlık olacağını düşünüyorum”

“Fed’in şu anda faiz oranlarını olduğu yerde tuttuğu gerçeğinden kaçamazsınız. Muhtemelen biraz daha sıkılaştıracaklar, ancak sonuç şu ki, biz çok kötü bir durgunluk görene kadar indirime gitmeyecekler”

Stratejist Soloway, bu yıl altın fiyatlarının artacağına olan inancında yalnız değil. 2023’ün ilk haftasında Bitcoin.com News, uzmanların altın fiyatlarında önemli bir artış olduğundan şüphelendiğini bildirdi. En çok satan Rich Dad Poor Dad kitabının yazarı Robert Kiyosaki, 2023’te altının ons başına 3.800 dolara ve gümüşün ons başına 75 dolara ulaşacağını tahmin ediyor.

Mike McGlone’a göre Bitcoin daha iyi performans gösterecek!

Bloomberg Intelligence emtia analisti Mike McGlone’un da altın için büyük umutları var, ancak Bitcoin gibi kripto para birimlerinin çoğu varlık sınıfından daha iyi performans göstereceğini tahmin ediyor. Soloway, Bitcoin’den (BTC) benzer bir performans beklemiyor ve BTC’nin token başına 9.000 dolara düşebileceğini öne sürüyor. Soloway’in sözleri ise şu şekilde:

Fed’in para basımı olmadan, Bitcoin’in 12 bin ve 13 bin seviyelerine doğru gerileyeceğini, belki de 9.000 dolara kadar düşeceğini  söyleyebilirim.”

Soloway, 2023’te şu ana kadar yüzde 40’tan fazla ve son 30 gün içinde yüzde 38’in üzerinde bir artışa rağmen, Bitcoin’in (BTC) tüm zamanların en yüksek seviyesinden hala yüzde 65’in uzakta olduğuna dikkat çekti. Soloway, BTC’nin son zamanlardaki artışına atıfta bulunarak “bu güzel bir sıçrama” dedi, ancak Bitcoin’in “hala genel bir düşüş trendinde” olduğuna kesinlikle inanıyor. Kriptoarena.com olarak aktardığımız üzere BTC, anlık olarak 22.835,95 dolardan işlem görüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!