featured

Bitcoin in son rallisinin arkasındaki güç neydi ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En son Bitcoin rallisi 16 bin dolara ulaşmamış veya ötesine geçmemiş olsa da oldukça iyiydi. Bu çok beklenen Bitcoin halving ve Mart ayında Kara Perşembe çöküşünün ardından kripto dünyası için oldukça ihtiyaç duyulan ve önemli bir motivasyon oldu. Peki daha yakından bakacak olursak bu heyecan verici ralliden gerçekleşmesine ne sebep oldu?

Burada anlaşılması gereken bir şey Bitcoinin büyük ölçüde bir perakende piyasası olduğu ve dolayısıyla perakendenin her zaman hesaba katılması gereken bir güç olacağıdır. Ancak perakende sektörünün bunda kısmi bir rolü olmasına rağmen bu rallideki en büyük rol zengin bireylerindir.

Bitcoin Ortalama Transfer Hacmi

Bitcoinin ortalama transfer hacmi tam olarak söylediği şeyi yani zincir üzerinde aktarılan ortalama değeri ölçer.

Son zamanlarda bu yükselişte ve giderek daha fazla katılımcının geldiğini gösteriyor. Bu sadece zincirde aktarılan toplam değer olmadığından bu metrik yatırımcıların türü hakkında bir fikir veriyor ve bunların varlıklı bireyler olduğunu gösteriyor.

Grafik bu kullanıcıların faaliyetlerinin son piyasa dalgalanması sırasında hızla arttığını gösteriyor.

Yatırımcı oranı

 Ekteki grafik piyasaya gelen yeni yatırımcıları vurgulamaktadır. Bu bilgileri yukarıdakilere eklemek bu yatırımcıların yepyeni olduğunu yani piyasaya yeni paranın girmekte olduğunu gösterir.

Bu ölçümlerin her ikisi de hacim tarafından desteklendiği ve gerçek zincir içi verilerle desteklendiği için son rallinin  şans eseri olmadığını gösteriyor.

Azalan Gold ETF hisseleri ve artan Grayscale ETF hisseleri de dikkate alındığında her şey ortya çıkıyor.

İlginç bir şekilde aynı şey insanların Bitcoin için Gold ETFleri terk edebileceğini iddia eden yeni bir JP Morgan raporunda da gözlemlendi.

” Bu zıtlık daha önce aile ofisleri gibi altın ETFlere yatırım yapan bazı yatırımcıların altına alternatif olarak Bitcoine bakıyor olabileceği fikrine destek veriyor  “

Bitcoin in son rallisinin arkasındaki güç neydi ?