altcoin

VeChain (VET) Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

VeChain (VET) nedir? adlı konu başlığımızı Kriptoarena.com olarak, bu makalemizde yanıtlıyoruz. VET, 2015 yılının Haziran ayında geliştirilmeye başlanan bir Blockchain tabanlı bir tedarik zincir ve iş geliştirme süreci platformudur. Ayrıca platformun işlemler ve diğer faaliyetlerinde kullanılmak adına geliştirilen bir kripto para birimidir. VET, ağın güvenliği için seçilen hisse ispatı konsensüs algoritmasının temelini oluşturan ve çift taraflı çalışabilen yerel Token’dir.

VET projesinin amacı nedir?

VeChain projesinin amacı; tedarik zinciri yönetimine yönelik bazı önemli problemleri çözebilen bir ekosistem oluşturmaktır. Bu hedef doğrultusunda ise dağıtık yönetişim ve Nesnelerin İnterneti (IoT) teknolojilerinden faydalanılan projede, olası ücret dalgalanmalarının ve ağ tıkanıklıklarını önlemek için çift Token kullanılmaktadır.

Kullanım alanları neler?

Proje likidite açısından öne çıkan kripto para birimi VET Coin’in kullanım alanlarına gelindiğinde ortaya çıkan tablo aşağıdaki şekildedir:

  • Platform işlemler ve diğer faaliyetlerde kullanılır.
  • VET kullanıcıları, VTHO pasif geliri elde edebilmektedir.
  • Ayrıca hisse ispatı konsensüsünde VET Coin kullanılmaktadır.
  • Kripto para borsalarından farklı pariteler kullanılarak alım-satım işlemleri yapılabilmektedir.

Avantajları neler?

  • VET Coin özellikle tedarik zincirinin en önemli problemlerine çözüm sunmayı başarmaktadır.
  • Stake sistemi sayesinde daha düşük riskle pasif gelir elde edilebilmektedir.
  • Aynı zamanda VET Coin transferleri oldukça hızlıdır.
  • Hisse ispatı veya yetki ispatı algoritmalarıyla özellikle üst düzeyde güvenlikli bir yapı kazanır.
  • Borsa sayısı bakımından oldukça avantajlıdır.
  • Ayrıca maksimum arzı deflasyonisttir.

VeChain (VET) nedir? Nasıl satın alınır?

VET ile şu anda işlem yapılabilen borsalar; Binance, Huobi Global, Gate.io, KuCoin, Bitfinex, Bithumb, Paribu gibi birçok borsada işlem görmektedir. Coin satın almak için ise aşağıdaki adımlar izlenmektedir:

Öncelikle ilk adım olarak VET listeleyen borsaların web/mobil uygulamasına erişim sağlayın. Daha sonra hesap açma adımlarını tamamlayın. Daha sonra kimlik doğrulama ve onay süreçlerini de tamamlayıp, para yatırma adımlarını takip edin. Son adım olarak istediğiniz bakiye tutarınca VET ile alım emri oluşturabilirsiniz. Güvenilir soğuk cüzdan hesaplarınızda saklayın.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

VeChain (VET) Nedir?