Bu Kripto Firması Para Çekmeyi Durduruyor! Kriz Kapıda mı?
Bu Kripto Firması Para Çekmeyi Durduruyor! Kriz Kapıda mı?

Bu Kripto Firması Para Çekmeyi Durduruyor! Kriz Kapıda mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kriptoarena.com olarak da bildirdiğimiz gibi, kripto para piyasalarında yaşanan ”kripto kışı” ile birlikte bir çok şirket zor durumda kaldı ve iflasın eşiğine geldi. Likidite sorunlarına atıfta bulunan Çin merkezli madencilik havuzu Poolin, cüzdanından para çekme işlemlerini duraklattığını söyledi. Para çekme durdurması, Poolin’in faaliyet gösterdiği büyük ölçek göz önüne alındığında kripto para ekosisteminde büyük bir gerileme olabilir. Madencilik havuzu, Bitcoin madenciliğinde yüzde 10.4’lük bir hash oranı payına sahip. Bu arada ekip, iki hafta içinde para çekme işleminin yeniden başlamasıyla ilgili bir güncelleme yayınlayacağına dair açıklamada da bulundu.

Kripto medencilik şirketi Poolin havuz hesabı para çekme işlemleri durduruldu

Pazar günü erken saatlerde, Çin merkezli madencilik havuzu Poolin yönetimi tarafından yapılan açıklamada, likidite sorunlarıyla karşı karşıya oldukları belirtildi. Poolin sistemlerindeki tüm para çekme işlemlerini, flaş işlemlerini ve dahili transferleri duraklatma planlarını açıkladı. Hash Rate Index’e göre Poolin, en iyi madencilik havuzları arasında dördüncü sırada yer almaktadır. Mevcut rakamlara göre, Poolin, hash oranının yüzde 10.2’sini oluşturan Binance Pool’dan daha iyi performans gösteriyor.

kripto

Pazartesi günü yapılan bir duyuruda, Poolin ekibi para çekme işlemlerinin duraklatılacağını söyledi. Ekip ayrıca Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) bakiye ödemelerinin geçici olarak askıya alınacağını da söyledi. Poolin, havuzdaki mevcut BTC ve ETH bakiyelerinin ödenmesinin geçici olarak askıya alınacağını şu sözlerle bildirdi:

Bakiyeleri hesaplamak için 6 Eylül’de havuzda kalan BTC ve ETH bakiyelerinin anlık görüntüsünü alacağız… Havuz Hesabından para çekme işlemleri duraklatılacak. Zamanıve planlar 2 hafta içinde açıklanacaktır. Düzenli madencilik ve madencilik havuzundan doğrudan ödeme etkilenmeyecek.

Poolin’in müşterilerine ne kadar borcu var?

Bu arada, Poolin’in kripto paralarda müşterilerine ne kadar borçlu olduğu şu an itibariyle net değil. Bilinen cüzdan rakamlarına göre, şu anda Poolin’in cüzdanında yaklaşık 18.000 Bitcoin bulunuyor. Bir kripto endüstrisi uzmanı olan Dylan LeClair, şu anda Poolin’in ne kadar kripto paraya sahip olduğunu ve ödemesi gereken borcunun ne kadar olduğunu sordu. Dylan LeClair twetter üzerinden yaptığı paylaşımda şunları yazdı:

Şu anda bilinen Poolin Bitcoin cüzdanında 17.600 BTC var. Peki şimdi Poolin’in müşterilerine ne kadar çok borcu olunduğunu merak etmek gerekiyor mu?

Ancak ekip, tüm kullanıcı varlıklarının güvende olduğunu söyledi ve şu açıklamayı yaptı:

Tüm kullanıcı varlıkları güvende ve şirketin net değeri olumlu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Bu Kripto Firması Para Çekmeyi Durduruyor! Kriz Kapıda mı?