Ripple Davasında Yeni Gelişme: İki Kritik Tarih Değiştirildi
Ripple Davasında Yeni Gelişme: İki Kritik Tarih Değiştirildi

Ripple Davasında Yeni Gelişme: İki Kritik Tarih Değiştirildi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından Ripple’a karşı açılan davada iki önemli tarihte değişikliğe gidildi. SEC tarafından açılan menkul kıymet davası, halen devam ediyor ve Ripple tarafında elde edilen gelişmeler davanın süresini etkilemiş bulunmakta. Detaylar şu şekilde…

Ripple – SEC davası ile ilgili tarihlerde değişikliğe gidildi

Hatırlayacağınız üzere Ripple (XRP), geçtiğimiz aylarda önemli bir derecede yol kat etmesiyle beraber yaşanan gelişmeler sonucu davayla ilgili sürelerin değiştiği görülüyor. Ripple davasını yakından takip eden ünlü avukat ve eski bir savcı olan James K. Filan, söz konusu gelişmeyi duyurdu.

Ripple CEO’sundan Bloomberg’s “Yenilgi” Açıklaması

Eski Savcı Filan, XRP topluluğuna yönelik yaptığı açıklamalarda davaya bakan Yargıç Torres’in takvimde değişiklik yaptığını belirtti. Yargıç Torres, uzmanların görüşü dışında kalan bütün ifadelerin 30 Ağustos 2022 tarihine kadar getirilmesi gerektiğine hükmetti. Davanın ilk ve özet kararı için olan ifadelerin ve taleplerin ise 15 Kasım 2022 tarihine kadar teslim edilmesi gerektiği de belirtildi.

Uzmanlara göre dava yakın bir tarihte sonuçlanabilir

Eski bir Savcı olan Filan, geçtiğimiz zamanlarda yaptığı açıklamalarda özellikle Amerika Birleşik Devletleri’ndeki hukuk sisteminden dolayı büyük davaların 2 yıl sürmesinin davaya bakan kişi için kötü etkiler bırakabileceğini vurgulamıştı. Bundan dolayı aslında Aralık 2023 tarihinden önce davanın sonuçlanacağını bildiren Filan, konu hakkında önemli bir ipucu elde etti.

Birçok uzmana göre söz konusu olan kararlarda net tarihler elde edildi ve bu tarihler beklenen tarihlerden çok daha erkene çekilmiş bulunuyor. Uzmanlara göre Ripple – SEC arasındaki davada çok yakın bir tarihte karar görebiliriz. Ripple – SEC arasındaki davanın daha erken bitmesine yönelik adımlarda bulunan Yargıç, davada birçok şeyi netleştirmiş olabilir.

Popüler altcoin XRP fiyatı son 30 günlük süreçte yüzde 28,6 değer kaybı yaşadı. Son 7 günlük süreçte ise yüzde 16,7 düşüş yaşayan XRP, yazı yazıldığı an itibariyle 0.611652 dolardan işlem görüyor. Kripto para piyasası ile ilgili daha fazla güncel haber için lütfen Kriptoarena.com adresini ziyaret ediniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Ripple Davasında Yeni Gelişme: İki Kritik Tarih Değiştirildi