Sularda: 2 Uzman Sert Düşüşü Yorumladı!
Sularda: 2 Uzman Sert Düşüşü Yorumladı!

Analistten Bitcoin ve 2 Altcoin İçin Kritik Uyarı: Sert Çakılacak!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Geniş çapta takip edilen bir analist, Bitcoin (BTC) ve genel olarak kripto para piyasasının gidişatı konusunda karamsar olduğunu belirtti.

Analist: Bitcoin, LINK ve SAND için büyük düşüş bekliyor

Piyasada Capo olarak bilinen analist, Bitcoin (BTC) ile başlayarak 258.900 Twitter takipçisine BTC’nin mevcut seviyelerden yüzde 50 oranında geri çekilmesini beklediğini söylüyor. Capo ayrıca, toplam kripto para piyasası değerinin yarısından fazlasını kaybettiği için altcoin fiyatlarının büyük ölçüde düşeceğini söylüyor. Analist, “Tüm piyasada yüzde 50 ila 70 geri çekilme bekliyorum (BTC için  yüzde 50, altcoin’ler için yüzde 60-70).” ifadesini kullandı. Bitcoin, an itibariyle 39.565 dolardan işlem görüyor. Bitcoin için yüzde 50’lik bir düşüş, 20 bin doların altına bir fiyata işaret ediyor. Toplam kripto piyasası değeri, an itibariyle 2 trilyon doların biraz üzerinde.
İşte Robinhood Üzerinde En Çok Satılan Kripto Paralar!
 
Capo, bu haftanın başlarında Bitcoin’in muhtemelen 30 bin doların altına düşeceğini söylemişti. Capo ayrıca, Bitcoin’in hafta başında 39 bin doların altından toparlanmasının bir ölü kedi sıçraması olduğunu söyledi ve “40 bin doların üzerinde tuzağa düşme” konusunda uyardı. Analist, Blockchain’lerin zincir dışı veriler elde etmesine izin veren merkeziyetsiz bir oracle ağı olan Chainlink (LINK) içinde uyarıda bulundu. Capo, LINK için ana hedefinin mevcut fiyattan yüzde 60 daha düşük, 5 ile 5,50 dolar arasında olduğunu söylüyor. Chainlink, an itibariyle 14.25 dolardan işlem görüyor. Metaverse tabanlı altcoin The Sandbox (SAND), Capo’nun düşüş beklediği üçüncü kripto para. Capo, SAND’ın Bitcoin’in 2018’de gösterdiğine benzer bir azalan üçgen düşüş modeli sergilediğini söylüyor. Kripto analistine göre SAND, mevcut fiyattan yüzde 60’tan fazla düşebilir. SAND an itibariyle 2,90 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin’in Nasdaq ile korelasyonuna son vermesi gerekiyor

Yeni bir video güncellemesinde Pizzino, 263 bin YouTube abonesine, Bitcoin’in yaklaşık 25 kat artması ve 1 milyon solara ulaşmasının “imkansız” olmadığını söylüyor. Analist, “Bitcoin’in 25 kat artması biraz uzak bir ihtimal gibi görünebilir. Ancak Aralık 2018’den 2021’deki mevcut zirveye kadar BTC, 22 kat arttı Yani yüzde 2,100 artış kaydetti. Şimdi de bu mümkün. Ama bunun beklenenden çok daha fazla zaman alacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı. Analist, Bitcoin’in 1 milyon dolarlık bir fiyata ulaşması için hisse senetleriyle olan bağını koparması gerektiğini söylüyor. Pizzino’ya göre, Bitcoin, Nasdaq endeksi ile yüksek korelasyon içinde. Analist, “Aşmamız gereken bazı zorluklar ve ve bunlardan önemlisi Nasdaq ile korelasyonu azaltmak. Sorun, Nasdaq’ın kendisinde. Makro ekonomik ortam nedeniyle,  Nasdaq kan kaybederken, bu durum Bitcoin ve Ethereum’u da etkiliyor.” açıklamasını yaptı.
Analistten Uyarı: Bitcoin Dönüm Noktasında
 
Pizzino, hisse senetlerinden ayrılmanın yanı sıra, Bitcoin’in merkez bankalarının şu anda savaştığı bir enflasyon artışının ortasında fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyelerine yakın olan altın gibi performans göstermesi gerektiğini söylüyor. Analiste göre, “Bitcoin’in teknoloji hisse senetlerinden ayrılması gerekiyor. Teknoloji sektöründen ayrılması ve bir dünya rezerv varlığı haline gelmesi için altınla daha uyumlu hale gelmesi gerekiyor. Ethereum ve diğer kripto para birimleri, Nasdaq ile yüksek korelasyon içinde. Fed faiz oranlarını sıkılaştırırken ve borsanın geri kalanı düşmeye başlarken altın ivme kazanıyor.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Analistten Bitcoin ve 2 Altcoin İçin Kritik Uyarı: Sert Çakılacak!