featured

CNBC Analistinden Kritik Kripto Yorumu! İşte Ayrıntılar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasasına yatırım yapıp yapmamaya karar vermeye çalışıyorsanız, bu yeni varlık sınıfının benzersiz risklerini ve potansiyel faydalarını hesaba katmanız gerekiyor. Finans uzmanlarının tavsiyelerini dinlemek, kripto yatırımının sizin için doğru olup olmadığına karar vermenize yardımcı olabilir. Jim Cramer, yatırım ipuçlarına milyonlarca kişinin güvendiği için tavsiyelerine kulak vermek isteyebileceğiniz bir finans gurusu. Cramer’in kripto para birimleri satın alırken dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında söylediklerini Kriptoarena.com olarak bu yazımızda derledik.

Jim Cramer, yatırım yapmanız gereken doğru zamanı söylüyor

Cramer en çok Mad Money programına ev sahipliği yapmasıyla tanınıyor ve popüler televizyon programında birçok yatırım tavsiyesi veriyor. 2021’de kripto para yatırımına değindi ve bu piyasaya yatırım yapmanın uygun bir yatırım stratejisi olduğuna inandığı koşulları ortaya koydu. Cramer, özellikle, “kripto için tüm yatırım durumunun daha büyük aptal teorisine dayandığının gerçek olasılığını kabul ettiğiniz sürece” paranızı bu yatırıma yatırmanın uygun olduğunu söylüyor. Bu teori, coin fiyatlarının, aşırı pahalı olsalar bile artacağını, çünkü her zaman “daha büyük bir aptal” veya daha az deneyimli, daha az bilgili ve varlıklar için şişirilmiş bir fiyat ödemeye istekli bir kişi olacağını öne sürüyor.

Cramer, kripto para birimlerinin yükselen fiyatları temel değerleri nedeniyle değil, yalnızca diğer insanlar onları daha yüksek fiyatlarla satın alacak kadar aptal olduğu için görebileceği konusunda uyararak, yatırımcıları paralarını bu varlığa koymanın ciddi riskleri olduğu konusunda uyarıyor. Sorun, sonunda “daha büyük aptalların” tükenebileceği ve yatırımlarınızın elinizde kalabileceğidir. Bu, Cramer’in kripto yatırımına karşı olduğu anlamına gelmiyor. Aslında, kendisi, değiştirilemez token’lara teklif vermek için kullanmak üzere Ether dahil olmak üzere bazı token’ları satın aldı. Ayrıca, “Bitcoin veya Ethereum’u enflasyona karşı korunma olarak kullanabilirsiniz” dedi ve portföyünüzün yüzde 5’ine kadar yatırım yapabileceğinizi belirtti. Bununla birlikte, kripto para yatırımları çok spekülatif olduğu için varlıklarının değer kaybetme olasılığı da dahil olmak üzere yatırımcıların potansiyel risklerin farkında olmalarını sağlamak istiyor.

Cramer kripto para yatırımı konusunda haklı mı?

Cramer, kripto para birimi fiyatlarının kripto paraların gerçek değerinden ayrılabileceği ve bunun yerine insanların onlara ilişkin algısına dayanabileceği konusunda şüphesiz haklı. Ünlülerin tweet’leri veya sosyal medyanın ilgisi gibi şeylerin bu para birimlerinin bazılarının fiyatını önemli ölçüde değiştirebileceğini gösteren çok sayıda kanıt var.

Ancak bu kadar övülmeye değmeyebilecek bazı paralar olsa da, bu, tüm kripto para yatırımlarının değerinin yalnızca daha büyük bir aptal satın almaya istekli olması durumunda artacağı anlamına gelmez. Bu varlıkları satın almakla ilgilenen herkes, temelleri nasıl değerlendireceklerini anladıklarından ve paralarının ne kadarını koyacaklarına karar verirken sağlam yatırım ilkeleri tarafından yönlendirildiklerinden emin olmalıdır. Doğru araştırmayı yaparak ve riski tanıyarak, Cramer’in böyle spekülatif bir yatırımla gelebileceği konusunda uyardığı büyük kayıpların olasılığını azaltırken yatırımınızın karşılığını alma şansını en üst düzeye çıkarabilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

CNBC Analistinden Kritik Kripto Yorumu! İşte Ayrıntılar